Fenerbahçe'nin transfer gündeminde 1 numarada yer alan Jose Jose Ernesto Sosa'da dün flaş bir gelişme yaşandı. Trabzonspor ile sözleşmesi bittikten sonra ülkesi Arjantin'e dönen 35 yaşındaki yıldız ile yapılan görüşmelerde iki yıllık prensip anlaşmasına varıldığı öğrenilmişti. Taraftarın merakla beklediği Sosa, dün akşam saatlerinde özel uçakla İstanbul'a geldi. 

Ibiza'daki tatilini sonlandıran ve Fenerbahçe için İstanbul'a gelen Sosa'yı taşıyan uçak 21:10 sularında Atatürk Havalimanı'na indi. Uçaktan inip sivil havacılık terminaline geçen Sosa, pasaport kontrollerinin ardından kendisini bekleyen Fenerbahçeli görevliler eşliğinde özel bir araçla havalimanından ayrıldı. Jose Sosa'nın yanında ailesini getirmemesi dikkat çekerken Arjantinli futbolcu İstanbul'a yakın bir arkadaşıyla geldi.

Öte yandan Jose Sosa'yı Ibiza'dan İstanbul'a getiren özel uçakla ilgili de çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Sosa'yı İstanbul'a getiren uçağın Fenerbahçeliliğiyle de bilinen ünlü televizyoncu Acun ılıcalı'ya ait olduğu ortaya çıktı. Acun Ilıcalı'ya ait olan Bombardier Challenger 605 (CL60) model uçak, bugün öğle saatlerinde Jose Sosa için İstanbul'dan havalanıp Ibiza'ya gitti. Ibiza'dan Sosa'yı ve arkadaşını alan Acun Ilıcalı'nın uçağı akşam 21:10'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Jose Sosa'nın İstanbul'da yapılacak sağlık kontrollerinin ardından Fenerbahçe'ye imza atacağı ve ardından Topuk Yaylasındaki kampa katılması bekleniyor.

Emre Belözoğlu'nun bizzat ikna ettiği Sosa'nın iki gün içinde sağlık kontrolünden geçtikten sonra sarı-lacivertli kulüple 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Daha önce Türkiye'de iki sezon Beşiktaş forması giyen, son olarak iki sezondur Trabzon'da görev yapan Jose Sosa, Süper Lig kariyerinde oynadığı 141 karşılaşmada 26 gol atarken, 34 de asist yaptı, bir kez de şampiyonluk yaşadı.

42 RESMİ KARŞILAŞMAYA ÇIKTI
Jose Sosa, Trabzonspor forması ile geçtiğimiz sezon 42 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 23 gole direkt katkı sağlayan Arjantinli futbolcu, 11 kez rakip fileleri havalandırdı, 12 de asist yaptı