Yaşanan süreçte sarı-lacivertli kulübün ekonomik olarak yara aldığını dile getiren Kocaman, şunları kaydetti: ”Bu yaraların onarıldığını söylemek zor, bunlar biraz daha zaman alacaktır. Ama en azından benim tarafımdan bakıldığı zaman, UEFA’nın kararı sportif anlamda 3 Temmuz’un bittiğini gösterir. Söylemenin anlamı yok ama geçen sene direkt olarak gidecektik, bayağı güçlü bir kadromuz vardı. Bu sene ise ön eleme oynayacağız. Bunları söylemenin hiç bir anlamı yok. Suni süreç içerisinde çok zedelendik.”

Kocaman'ın bu açıklamaları gerçekleri saptırmaktan öteye gidemezken, komik duruma düşmekten de kendini kurtaramadı. Çünkü UEFA Fenerbahçe'ye gönderdiği yazının manipülasyona uğraması üzerine kendi sitesinden Türkçe bir metin yayınlayarak Fenerbahçe'nin UEFA'ya alınmasının rutin bir uygulamadan öteye gitmediğini gösterdi.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, kararın, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ile ilgili kurallara yönelik 2.09 maddesine göre alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'ye ek dosyalar ibraz etmesi iznini verdi.Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararı elimize yeni ulaştığı için UEFA Disiplin Müfettişi ve UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu bu dosyaları detaylarıyla inceleme fırsatını elde edemedi. Bu nedenle de mevcut durumda Fenerbahçe hak sahibi olduğu UEFA yarışmasına, son sözün UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nda olması kaydıyla katılabilir.'

Kocaman, UEFA'nın gönderdiği yazıyı anlamamış olacak ki süreci bitmiş gibi gösteriyor. Ancak UEFA'nın açıklamasında da görüldüğü gibi henüz Fenerbahçe'nin dosyasının incelenmediği ve sürecin esas dosyaların incelendikten sonra UEFA Kontorol ve Disiplin Kurulu tarafından karara bağlanacağı şeklinde...