61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor altyapısı Türkiye’nin gündeminden inmek bilmiyor. Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Hüseyin Türkmen, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Berkay Sefa Kara, Koray Kılınç, Ali Osman Karnapoğlu gibi isimleri bünyesine katan Bordo Mavililer Fenerbahçe tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe Kulübü’nün Altınordu’dan kadrosuna kattığı oyuncu izleme ekipleri 3 aydır Trabzon’un ilçesi Araklı’yı arşınlayıp maçları izliyor ve notlar alıyor.

2003 ve 2004 yaş gruplarını izleyen Fenerbahçeli scoutların Araklı 1961 Spor Kulübü’nden tamamı Araklı doğumlu 4 oyuncuyu izlemeye aldığı ve transfer etmek için düğmeye bastığı öğrenildi. Beğendikleri oyuncularla ilgili gerek Araklı yönetimi gerek de aileleri ile görüşecek olan kulüp yetkilileri oyuncuları transfer etmeleri halinde İstanbul'da kolej eğitimi vereceği ifade edildi. 

Bilindiği üzere Araklı 1961 kulubü altyapıda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. U15, 17 ve 19 takımları Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanmıştı. U16 takımı ise bugün oynayacağı maçın ardından şampiyonaya katılıp katılmama hakkını elde edecek.  Tamamını Araklılı oyunculardan oluşturan oyuncuların Trabzonspor’un gözünden nasıl kaçtığı ise büyük bir merak konusu olarak göze çarpıyor.