Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, Galatasaray Kulübü Müsabaka ve Dış İlişkiler Müdürü Yeşim Toroslu, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Berkan Gocay ve Seyit Ateş, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Temel Soyyiğit ile diğer yetkililer katıldı.

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Temel Soyyiğit, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının Süper Final maçlarında geçerliği olacağını belirterek, ``Kulüpler Birliği Vakfı tarafından sezon içinde Futbol Federasyonu`na bildirilen, sezon boyunca rakip takım taraftarlarının maçlara alınması kuralı burada da geçerli olacak. Bu federasyonun ya da emniyetin aldığı bir karar değil. Bu kulüplerin kendi aralarında aldığı bir karardır. Bugünkü toplantıda da görüşüldü. Aynı uygulama Süper Final maçlarında da devam edecek`` diye konuştu.

Güvenlik Uygulamaları

Süper Final`de 14 Nisan Cumartesi günü Fiyapı İnönü Stadı`nda saat 19.00`da başlayacak Beşiktaş-Galatasaray maçı için güvenlik tedbirleri saat 15.00`ten itibaren alınacak ve stat kapısı saat 16.00`da açılacak.

Karşılaşmada, 1100 özel güvenlik ve 733 polis olmak üzere toplam 1883 güvenlik personeli görev yapacak. Statta gerekli polis kamerası ile 109 stat kamerası tespit çalışmalarında kullanılacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nda 15 Nisan Pazar günü saat 19.00`da başlayacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşma için de güvenlik tedbirleri saat 15.00`ten itibaren alınacak ve stat kapıları saat 16.00 taraftarlara açılacak.

Maçta 1250 özel güvenlik, 850 polis olmak üzere toplam 2100 güvenlik personeli görev yapacak. Statta 6 polis kamerasının yanı sıra 185 stat kamerası tespit çalışmaları yapacak.