Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği halde veda eden 1461 Trabzon, lige döndü.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyen, Fenerbahçe'yi deplasmanda yenen Trabzon temsilcisi, yarın sahasında ağırlayacağı Şanlıurfaspor engelini geçerek şampiyonluk mücadelesini sürdürmeyi amaçlıyor. Fenerbahçe galibiyetinin verdiği büyük mutluluk içinde çalışmalarını sürdüren 1461 Trabzon'da kaptan Emrullah'ın sakatlığının geçmesi ve takıma katılması da sevinç yarattı.

Zaferin mimarları konuştu

Fenerbahçe'ye Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda atılan gollerin sahipleri duygularını anlatırken maçın heyecanını bir kez daha yaşadı. Mustafa Tiryaki, 1461 Trabzon'a gönül veren taraftarlarının yüzünü güldürdükleri için mutlu olduklarını belirterek, " Galatasaray maçında sonra aldığımız tepkiler insanların bizi ne kadar gönülden desteklediğini anlamamıza yardımcı oldu. Fenerbahçe maçına da bu duygularla hazırlandık. Alınacak bir galibiyetin anlamının büyük olacağını biliyorduk. İyi bir oyunla, haklı bir galibiyet aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe maçında da gol atan Yusuf Erdoğan ise, "Yaşadığımız sevincin ve gururun tarifi yok. İyi bir mücadeleyle, savaşarak haklı bir galibiyet aldık. Gençlere şans verildiğinde neler yapabileceğimiz gösterdiğimiz için çok mutluyuz. Takım olarak hocamızın ve camiamızın gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüyoruz. Kişisel hedefim ise bir gün Trabzonspor forması giymek" diye konuştu.

1461 Trabzon'u Fenerbahçe karşısında zafere götüren golü atan Torric Jebrin de, "Hem güzel bir gol oldu, hem de hakkımız olan galibiyeti getirdi. Arkadaşlarım ve ben bu maçın anlamını, üzerimizdeki sorumluluğu biliyorduk. Buna göre hazırlandık. Yeteneğimizi, neler yapabileceğimizi, Galatasaray maçı başta olmak üzere bir çok maçta gösterdiğimize inanıyorum. Rakibimizden de kesinlikle çekinmedik ama saygı duyduk. Sonuçta büyük bir takımla karşılaşıyorsunuz. Bundan sonraki hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek" dedi.

Divan Kurulu'ndan ziyaret

Trabzonspor Divan Kurulu, 1461 Trabzon kampını ziyaret ederek Başkan Suat Şen, Teknik Direktör Mustafa Akçay ve futbolcuları tebrik etti, başarı dileklerini iletti. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, eski başkan Nizamettin Algan ve üyeler, kaptan Emrullah'a çiçek verdi, futbolculara tatlı ikram etti. Bu arada 1461 Trabzon'dan devre arasında Trabzonspor'a alınan Abdullah Karmil de ziyarete katılarak eski takım arkadaşlarını Fenerbahçe galibiyeti nedeniyle kutladı.