Trabzonspor’un efsane futbolculardan Ali Kemal, dün 1967 Trabzonsporlular Derneği’nin iftar yemeğine katıldı. Eski futbolcu, bir dönem Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olduğu dönemdeki süreci tüm samimiyetiyle anlattı.
Bordo-mavili takımın eski efsane futbolcularından Ali Kemal, Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olduğu dönemi şu şekilde anlattı:
“Trabzonlu bir gence rastladım. ‘Abi bizi nasıl terk ettin gittin’ diye sordu. Senelerdir bu soru bana sorulur. Gıyabımda farklı konuşulur ama tabii bana sorulduğunda gerçekleri söylüyoruz. O zamanlar hakikatten Fenerbahçe’ye transferimde benim isteğim olmamıştır. Abilerim burada. Hep kulübün içinde olan insanlar burada.
Trabzonspor’un hakikatten durumu hiç iyi değildi. Maddi sıkıntılar içerisindeydi. Benim de yaşım 28 idi. Artık son 3-4 senesini oynayan bir oyuncu olarak, o zamanlar iyi de paraya sattılar. Aslında Trabzonspor iyi bir karar vermemişti. Benim bütün hayallerimi yıktılar. Dünyamı yıktılar. İnanın önüme peşin parayı attılar, çeki attılar. Rahmetli Süha Akçay da bana bakıyor. Çünkü alacağım para çok büyük. Ben de o zamanlar maddi sıkıntılar yaşıyordum. Ne kadar büyük futbolcu olursan ol, Trabzonspor’un gücü belliydi. Bize verilen paralar da belliydi. Ama ben kabul etmedim. ‘Şimdi gidiyorum 1 saat sonra gelirim’ dedim. Rahmetli Yüksel Günay da gelmişti. O da şaşırdı; ‘ben bir saat sonra gelirim’ dediğimde. İmzayı atmadan gittim. Ağladım, ağladım. 1 saat sonra geldim. Beni istemeyeni ben niye istiyorum ki dedim. Halbuki beni istemeyen şahıstı, toplum değildi. Orada yanıldık tabi. Ve Fenerbahçe’ye imzayı attım çeki de alıp gittim.”