Karşılaşmaya 'Türkiye ve KKTC bayrağının' götürülmemesine yönelik isteğin Fenerbahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ile Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz'dan geldiği ortaya çıktı. Acar ile Boyraz'ın KKTC'li Fenerbahçeliler Derneklerine imzalattığı, "Kıbrıs Derneklerinin yapacakları uygulamalar" başlıklı 13 maddelik istekte, 5'inci maddede, "Türkiye ve KKTC bayrağı götürülmeyecektir, sadece Fenerbahçe bayrakları götürülecektir" ifadelerine yer veriliyor.

Skorer'in haberine göre;
Fenerbahçe'nin Dış İlişkiler ve Dernekler Sorumlusunun imzası bulunan belgeyi basına sızdırdığı iddia edilen Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban, "Bu işte asla Fenerbahçe'nin sorumluluğu yok. Biz kendimiz UEFA deklarasyonuna ek yaptık" açıklaması yapmıştı. Çoban'ın, Fenerbahçe Yönetimi'nden gelen tepki üzerine, yönetim ile kendi aralarında imzaladıkları "iyi niyet anlaşmasını" basına sızdırdığı öne sürüldü.

Konu hakkında Milliyet'e konuşan Kıbrıs Türk Taraftarlar Derneği Başkan Vekili Ali Cansu, "Fenerbahç olası bir provokasyonu önlemek için bizimle böyle bir belge imzaladı" dedi. Cansu şöyle devam etti, "Bu anlaşma bizim ve yönetim arasında imzalandı. Bize sadece 'gidecek taraftarlardan olay çıkmaması için tahahüt alın' önerisi yapıldı. 'Gidin UEFA deklarasyonuna ek yaparak bayrak götürmeyeceğiz imzası alın' denmedi. Bu işi yapan derneğin yaptığı işgüzarlık, kulüple kendi aramızdaki konuyu farklı mecralara getirdi."