61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - ÖZEL HABER - 9. Uluslararası Minikler Şampiyonası'nda Valencia, Atletico Madrid'i 3-1 yenerek şampiyon olurken, 12 yaşındaki Trabzonlu Ferhat Çoğalan iki gol kaydetti ve bir anda Türkiye ve Dünya’nın gündemine oturdu.

TRABZONSPOR’A ÖNERİLDİ

3 yıl önce Trabzonspor’a önerilen ve “bundan bizde çok var” denilip geri gönderilen Ferhat Çoğalan daha 12 yaşında dünya devlerini peşine taktı.

TRANSFER HİKAYESİ

Kariyerine Barcelona altyapısında başlayan ve Barcelona’da altyapı sorumlusu Zubizaretta’nın “Ferhat’ı çok beğendik. Bize verin 1 yıl sonra gelin ailecek sizi alalım” sözleri üzerine Barcelona’dan vazgeçen Trabzonlu Baba Çoğalan’a Ferhat için bu sefer Monaco teklif yaptı.

Monaco kulübü ile telefonla  konuştuktan sonra hemen ardından Barcelona ile anlaşamadığını öğrenen Valencia kulübü Ferhat’ı kendi kulüplerinde görmek için çabalarını sıklaştırdı.
Ferhat için tüm imkanlarını seferber eden İspanyol kulüp Ferhat’ın tüm şartlarını kabul ederek havalimanına araç yollayarak Ferhat ve Babasını Valencia’ya getirdi. Ferhat’ı antrenmana daha çıkarmadan kontrat imzalattıran İspanyol devi Valencia genç yıldızın serbest kalma bedeli ise tam 8 milyon Euro olarak belirledi.

ALMANYA’DA KAPAK OLDU

Almanya ve İspanya'nın  en ünlü spor dergilerine baş sayfadan kapak olan genç yıldızın dünya kulüpleri adeta kapısında yatıyor.

13 MİLYON EURO DEĞER BİÇİYORLAR

Valencia’da gösterdiği performans ile daha 12 yaşında Dünya Kulüpleri Dormund, Leverkusen, PSG, Bayern, Barcelona vb. bir çok takımın transfer listesine giren Çoğalan için bu takımlar 13 Milyon Euro’yu gözden çıkarmış durumda.

STİLİ RONALDİNHO’YA BENZİYOR

10 numara pozisyonunda  görev yapan Ferhat, top kontrolü, klas harketleri, çalımları, ani dönüşleri ve isabetli şutlarıyla Ronaldinho'ya benzetiliyor.

HAMİ MANDIRALI HAYRANI

Hasta bir Trabzonspor taraftarı olarak bilenen Ferhat’ın kendisi gibi 10 numaralı formayı  taşıdığı için tam bir Bombacı Hami Mandıralı hayranı.

URFA’LI DEĞİL TRABZON ARAKLILIYIZ

Ferhat’ın babası Sedat Çoğalan “Doğma büyüme Trabzonluyuz. Benim oğlumda Trabzonludur. Hayırlısı ile bir gün inşallah orada oynar.  Trabzonspor bizim gururumuz.  Urfaspor’da top oynadım oraya saygım var Urfa’lı değilim ailecek Trabzon Araklılıyız.” dedi

İNŞALLAH TRABZONSPOR’DA OYNAR

İlerde Trabzonspor forması giyer mi sorusuna cevap veren Baba Sedat Çoğalan “Allah kısmet nasip ederse bir gün oynar bizi de gururlandırır.” dedi

İSPANYA MİLLİ TAKIMINI SEÇECEK

Türk Milli takımında forma giyecek mi sorusuna ise “ Şu anlık İspanya Milli takımını istiyor geleceği açısından, ilerleyen yaşlarında Türk Milli takımını seçecektir.” dedi

VALENCİA FERHAT’I BIRAKMAYACAK

İspanyol Kulübü çıkan haberlerden sonra Ferhat için yeni bir teklif ile Baba Çoğalan’ın kapısını çaldı. Perşembe günü yeni kontrat için Valencia kulübü ile görüşecek olan Baba Çoğalan tüm yetkiyi Valencia kulübüne verecek.