Trabzonspor taraftarı 2010-2011 sezonunda elinden alınan şampiyonluk kupasının peşini bırakmıyor. Almanya’da yaşayan İbrahim Ertürk ve Türkiye’den giden az sayıda taraftarın FİFA önündeki nöbetleri sürüyor.

Söz konusu bu duruma Almanya medyası duyarsız kalmadı. İbrahim Ertürk, eylemlerinin Alman medyasında geniş yer bulduğunu ifada ederek ‘
Geçen hafta FIFA önünde Alman ARD kanalı bizimle söyleşi yaptı.
Muhabir: 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası. Alman Futbol Federasyonuna sorarsanız bu şampiyona burada Almanya’da oynanmalı. Tek rakip ise Türkiye Futbol Federasyonu. Fakat bu federasyonun şike suçunu kapattığı yönünde iddialar var. Bunun için Türk futbol taraftarları yalnız Türkiye’de değil FIFA’nın merkezi olan İsviçre’nin Zürih şehrinde FIFA binası önünde eylem yapıyor.

İşte o bağlantının ayrıntıları

Bayan Wolfskämp  neler oluyor FIFA binası önünde?

    •    FIFA önünde daha ziyade Trabzonspor taraftarı küçük bir grup hafta ortasından beri bir çadır açmışlar. Pankartlar var. Bir pankarta “ red card for injustice” adaletsizliğe kırmızı kart yazıyor. Eylemcilerin bazıları Türkiye’den bazıları da Almanya’dan geliyorlar.
    •    Amaçları futbolda şike ve yolsuzlara dikkat çekmek.
    •    Muhabir- Türk futbol taraftarları tam neyi eleştiriyorlar
    •    Gazeteci: Söz konusu olan 2011 senesinde Fenerbahçe’nin bir çok maçı şike yaparak şampiyon olduğu sene. O zaman ikinci olan Trabzonspor ve taraftarları şampiyonluklarının çalındığını ileri sürüyorlar. Durum uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a dahi gitti. CAS şikeyi tespit etmesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu hiç bir şey yapmadı, Fenerbahçe’ye ceza vermedi, şampiyonluk kupasını bile geri istemedi. Türk Taraftarlar FIFA’yı hiç bir şey yapmamakla itham ediyorlar. O zaman Türkiye’de Türkiye’den büyük paraların UEFA’ya geldiği yönünde söylemler oldu. O zaman UEFA’da durumla sorumlu olan UEFA Genel sekreteri Infantino şimdi FIFA başkanı. Eylemcilerin konuşmacısı İbrahim Ertürk: Infantino daha önceki FIFA başkanı Blatter’den daha iyi değil. Infantino Türk politikacılarla ve iş verenlerle iyi ilişkileri var. Korkumuz FIFA başkanı Infantino’nun UEFA Genel sekreterliğinde gibi davranacağı, Infantino şike yapan kişiler için açılan duruşmayı dosyasını sümen altı etmişti. Futbol taraftarları olarak bunlara dur demeliyiz. Almanya, Türk Futbol Federasyonu ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını kendi ülkesinde organize edebilmek için yarışıyor. Bu yarışta bugüne kadar Alman Futbol Federasyonu bu konulara değinmemiş olmasını hayretle karşılıyorum. Eğer sonuçta Türk Futbol Federasyonunun Avrupa Futbol Şampiyonasını alırsa şaşırmayacağım.
    •    Muhabir: Taraftarlar FIFA’dan ne bekliyor. FIFA ne yapmalı?
    •    Gazeteci: Taraftarlar Nisan sonuna kadar kesin orada kalacaklar. Nisan sonuna kadar 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını için dosyalar teslim edilmiş olacak. Türkiye’nin fair-play’i kendi ülkesinde sağlamadığını ileri sürecek Organizenin verilmemesi. FIFA’nın bu konuda sorumluluk alması. Fakat şu ana kadar FIFA’dan bir şey gelmedi.
    •    Bu hafta FIFA sözcüsü bize durumu takip ettiklerini. Fakat FIFA’dan herhangi bir hareket olması eylemciler 22 Nisan’dan itibaren açlık grevine başlayacaklar. Taraflar için konu çok ciddi, sonunda söz konusu olan yaşam ve ölüm.