Kürt Futbol Federasyonu Sekreteri Selam Hüseyin, FİFA'nın kendilerini resmi olarak kabul ettiğini ve Mayıs ayında Filistin'de yapılacak olan uluslararası futbol şampiyonasına katılacaklarını söyledi.
Irak'ın Erbil kenti merkezli yayın yapan Aknews Haber Ajansı, FİFA'nın bölgesel Kürt yönetiminin ulusal futbol takımını resmi olarak kabul ederek, Mayıs ayında Filistin'de yapılacak olan uluslararası şampiyonaya katılmasına izin verdiğini yazdı. Kürt yönetiminin Futbol Federasyonu Sekreteri Selam Hüseyin, Kürt tarihinde ilk kez futbol takımının FİFA tarafından resmi olarak kabul edildiğini belirterek, "FİFA, futbol takımımızı resmi olarak kabul etti. 13- 22 Mayıs tarihleri arasında Filistin'de yapılacak olan uluslararası şampiyonaya Özbekistan, Tunus, Moritanya, Pakistan, Srilanka ve Endonezya ile birlikte aynı grupta yer alacağız" dedi.
Hüseyin, Kürdistan futbol takımının ilk kez ulusalararası bir şampiyonaya katılacağını da belirterek, bunun kendileri için çok önemli ve tarihi bir olay olduğunu söyledi.

BAĞIMSIZLIK İLANI TARTIŞILIYOR
Merkezi Bağdat hükümeti ile tartışmalı bölgeler, petrol ve Kerkük'ün statüsü konusunda bir türlü anlaşamayan ve son olarak hakkında tutuklama kararı çıkartılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'yi Erbil'de barındırdıkları için ilişkilerin kopma noktasına geldiği Erbil-Bağdat hattında, Kürtlerin bağımsızlık ilan etmeleri tartışılıyor. Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi diktatörlük kurmakla suçlayan Bölgesel Kürt Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, "Sorunlar çözülmez ise herkes kendi yoluna gidecektir" diyerek bağımsızlıklarını ilan edebileceklerini söylemişti.