Scorpe'nin haberine göre: Bugün İsviçre’nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek olan FIFA başkanlık seçimi ilginç olaylara sahne olacak gibi görünüyor.

Çünkü Trabzonspor taraftarları dünya futbolunun yeni patronunun belirleneceği seçimleri protesto etmeyi  planlıyor. Sosyal medya üzerinden örgütlenen Trabzonspor taraftarları, protesto eylemi için yurt dışında gerekli resmi makamlardan izin almış durumda.

FIFA seçiminde Trabzon eylemi!Skandalların gölgesinde seçim!
Son dönemlerde sadece rüşvet ve yolsuzluk skandallarıyla birlikte anılan FIFA’da geçtiğimiz Haziran ayında eski başkan Sepp Blatter görevden el çektirilmiş ve yeniden seçime gitme kararı alınarak itibarı lekelenen kurum eski günlerine döndürülmek istenmişti. ABD ve İsviçre tarafından FIFA’ya yapılan yolsuzluk operasyonunun yankıları sürerken, soruşturma dalgası UEFA ve Platini’yi de içine almıştı. Sürecin ardından rüşvet aldığı gerekçesiyle Platini ve Blatter’e önce 8’er yıl ceza verilmiş, ardından FIFA Temyiz Kurulu bu cezaları 6 yıla düşürmüştü.



UEFA’nın, 2010-2011 sezonunda Türk futbolunu sarsan Şike Davası sırasında yeterli özeni göstermediği ve “Sıfır Tolerans” prensibine aykırı davrandığını düşünen Trabzonspor taraftarları bugün gerçekleştirilecek seçimler sırasında Zürih’te “Temiz Futbol ve Adalet Eylemi” yaparak tepkilerini ortaya koyacak.