61SAAT SPOR SERVİSİ - ÖZEL 

FIFA’nın Trabzonspor’a verdiği transfer yasağını perde arkasında yaşananları şok etkisi yarattı.

61saat olarak edindiğimiz bilgilere göre, FIFA Trabzonspor’u defalarca uyardığı, ikaz ederek ve ödemenin yapılmadığı durumunda uygulanacak sonuçları bildirdiği kaydedildi.

FIFA ile Trabzonspor arasında Bero’nun transfer edildiği Tecrin takımına yapılmayan 250 bin Euro’luk ödeme ile ilgili süreç şu şekilde ilerledi;

  • FIFA, Trabzonspor’a ilk bildirimi 20 Aralık 2017 tarihinde yaparak ödemenin yapılmadığını hatırlatarak en kısa zamanda yapılması istendi. Bu bildirime Trabzonspor’un cevap vermediği ifade edildi.
  • Trabzonspor’dan cevap alamayan FIFA bu sefer 24 Ocak 2018 tarihinde tekrar bildirim yaparak ödemenin yapılmadığını, ödemenin yapılmaması durumunda transfer yasağı ile birlikte disiplin kuruluna sevk edileceği uyarısını yaptı. 
  • Yapılan ikinci uyarıya Trabzonspor cevap vermeyince son olarak 20 Şubat 2018 tarihinde bildirim geçerek ödemenin Tecrin takımına 10 gün içinde yatırılması gerektiğini, yatırılmadığı durumunda ise transfer yasağının resmiyet kazanarak disiplin kuruluna sevk edileceğini bildirdi.
  • 10 günlük sürenin sonunda ise Trabzonspor’dan herhangi bir geri dönüş gelmediği ve ödemenin yapılmadığı tespit edilerek FIFA transfer yasağı cezasını resmen işleme koyarak duyurdu.

Trabzonspor yönetiminin ve idari heyetinin bu duyarsızlığı, takipsizliği ve sorumsuzluğu  nedeniyle transfer yasağının yanında Trabzonspor’a disiplin cezası verilmesi de söz konusu olduğu kaydedildi. Edinilem bilgilere göre Trabzonspor’un disipline sevk edilmesi halinde puan silme cezasının kaçınılmaz olduğu öne sürülüyor. Transfer yasağının kaldırılma ihtimalinin çok zor olduğu belirtilirken puan silme cezasıyla da Trabzonspor’un daha da zor duruma düşürüleceği ifade edildi.

Öte yandan konuyla ilgili kulüp içerisinden aldığımız bilgilere göre bu bilgilerin başkan Muharrem Usta’ya verildi. Ancak başkan Usta tarafından herhangi bir talimat ödeme için yapılmadığı ifade edildi.