HASAN TÜNCEL-61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor’un sezon başında yabancı kontenjanı nedeniyle transferde bordo-mavililerin önüne set koyan Bamba, aldığı ‘ah’ın cezasını çekiyor gibi…
Trabzonspor’a iki sezon önce Leicester City’den transfer olan 29 yaşında oyuncu bekleneni veremeyince sezon başında gönderilmek istenmişti. Sezon başında yabancı kontenjanında yer açmak için aceleci davranan Trabzonspor’da Bamba 1 milyon 300 bin Euro talep edince süreç tıkanmıştı. Bu nedenle de ilk etapta istediği yabancı oyuncuları transfer edemeyen bordo-mavililer uzun görüşmeler yaptığı Bamba’yı 250 bin Euro’ya ikna etmiş ve Fildişili oyuncu ile yollar ayrılmıştı.
Trabzonspor’dan ayrılmasının ardından İtalyan kulübü Palermo ile anlaşan oyuncu burada da istenilmeyen isim haline geldi.
9. Haftası oynanan İtalya’da Seri A liginde Bamba, sadece  4. Hafta deplasmanda oynanan ve 3-3 berabere biten Napoli karşısında 90 dakika forma giyebildi.
Bu maç haricinde hiç süre almayan oyuncu, performansı ile resmen hayal kırıklığı yarattı. 18 kişilik kadroya giren ancak Pelermo Teknik Direktörü Giuseppe Iachini tarafından tercih edilmeyen oyuncu son olarak idmanda da sakatlandı. Fildişili oyuncunun ne zaman sahalara döneceği ise bilinmiyor. Ancak takımının ona ihtiyacı olup olmadığı da ayrıca muamma.