Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi 3. Ön eleme turundaki rakibi Sparta Prag oldu.  Bordo Mavililer ilk maçı 8 Ağustos’ta Prag’da rövanşı ise 15 Ağustos’da Trabzon’da oynayacak. Çek Cumhuriyeti ekibinin çıkmasının ardından gözler Trabzonsporlu Novak’a çevrildi. Çek milli takımında da forma giyen Trabzonspor’un sol beki Filip Novak kurayla ilgili açıklamalarda bulundu.

OYNAMAK İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEDİM…

Heycanlı olduğunu ifade eden başarılı oyuncu Filip Novak, “Prag şehri Çek Cumhuriyeti’nin en büyük ve en önemli şehirlerinden biri. Rakibi tanıyorum. Kendilerine karşı birçok maçta forma giydim. Dün arkadaşlarımla yaptığım konuşmalarda kesinlikle Çek Cumhuriyeti ile oynamak istemediğimi, benim için çok zor olacağını söylemiştim. Böyle bir eşleşme oldu. Benim açımdan kolay olmayacak. Kendi ülkemde de oynayacağım eski arkadaşlarımla oynayacağım.” .

 PRAG İYİ GİTMİYOR

Sparta Prag’ın son durumunu değerlendiren Novak “Zor zamanlardan geçtiklerini söyleyebilirim. İlk iki maçta çok iyi gitmediler. Kendi sahalarında kaybettiler.  Son maçı kazanmalarına rağmen biraz zor zamanlar geçtiklerini söyleyebiliriz.  rakip kim olursa olsun bizim sahaya çıkıp grup aşamalarında oynamak istediğimizi, bunu gerçekten istediğimizi göstermemiz lazım. Hiçbirimiz için kolay olmayacak ama tabi ki tur atlayabiliriz.” 

 “Çok kişi aradı. Birçok cevapsız arama mesaj geldi. Kendi ailemden de arayanlar oldu. Sabırsızlanıyorum. Ailem ve arkadaşlarım olsun gelip beni izleyebilecekler. Dört gözle bekliyorum” dedi.

BİRAZ SIR OLSUN

Çek ligini takip ettiğini ifade eden Novak “Trabzon’da yaşadığım evimde Çek Cumhuriyeti kanallarını izlediğim bir televizyonum var. Her hafta bütün  maçları izliyorum. Bunları da biraz sır olarak teknik ekibe, arkadaşlarımıza aktarmaya çalışacağım. Turu nasıl geçeriz, onları nasıl yeneriz  bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım. Biraz sır olsun. Umarım iki maçta hepimiz açısından iyi olur. Çünkü biz grup aşamalarına geçip oynamak istiyoruz. Bunu da göstermek istiyoruz.”