CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Fındık Karadeniz'in kanayan yarası, hükümet acilen üreticimize gereken değeri vermeli” dedi.
 
FINDIK ÜRETİCİSİ KENDİ GELECEĞİNE KENDİ OY VERİYOR
Fındık üreticisi kendi geleceğine kendi oy verecek diyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Devletin fındığı desteklemesi lazım. Fındık üreticisi bekliyor AKP fındığa ne verecek. Hiçbir şey vermeyecek. Hiç beklemesinler 3 verecekler, 10 gün verecek sonra almayacaklar. Fındık üreticisi artık uluslararası sektöre teslim edilmiştir. Buradan geri alınması için o siyasi iktidarın vermiş olduğu taahhütlerin sona ermesi gerekiyor. O siyasi iktidarı oradan indirilmediği sürece fındık üreticisi kendi geleceğine kendisi oy verecek.  
 
AK PARTİ’Yİ İNDİRİN FINDIĞINIZ PARA ETSİN
Adalet Kalkınma Partisi fındığa ilişkin taahhüt vermiyor, fındığın politikasını belirlemiyor, fındığa gelecek görmüyor ama fındık üreticisi Adalet Kalkınma Partisi’ne oy veriyor. Doğal olarak kendi tercihleridir. Fındığın para etmemesi fındık üreticisinin vermiş olduğu oylarla önüne konulan sonuçtur. Bunu değiştirecek olan üreticinin bizatihi kendisidir. Üretici sürekli kandırılmayı, sürekli aldatılmaya bir son vermeli. Buna son vermediği sürece bir birimizi kandırmayalım fındık asla para etmeyecektir” diye konuştu.
 
ÜRETCİ DEVLET DESTEĞİ İLE KURTULUR
Üreticilerin isteği taban fiyatının en az 15 lira olması gerektiğini belirten CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, “Maliyetinin 10-12 lira değiştiği bir aşamada taban fiyat 15 liradan aşağı olamaz. Bu nedenle fındığı sadece özel sektöre bırakılmamalı ve devletin müdahil olması gerekmektedir. Üretici ancak devletin müdahalesiyle kurtulur” dedi.