1 Nisan 2012 Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan ve 1-1 beraberlikle biten Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını yöneten Aydınus, 24 Eylül Pazartesi günü oynanacak maçta ikinci kez iki takım arasında oynanacak maçta düdük çalacak. Daha önce birçok kez iki takımın diğer takımlarla oynadığı maçlarda görev alan Fırat Aydınus, sonucu merakla beklenen karşılaşmada düdük çalmanın heyecanını yaşayacak.

İki takım arasında yaşanan şampiyonluk kupası polemiği nedeniyle Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin bu sezonki kaderini belirleyecek maçı yönetecek olan Aydınus'un yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise İlker Meral görevlendirildi.

Hakem Fırat Aydınus bugüne kadar Trabzonspor'un 28 maçında düdük çaldı. Söz konusu maçlarda bordo-mavili takım 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Attığı 38 gole karşılık ise kalesinde 28 gol gördü.
Aydınus, Fenerbahçe'nin ise 20 maçını yönetti. Bu maçlarda sarı-lacivertli takım 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe 27 gol atarken kalesinde ise 22 gol gördü