Furkan Tütüncü kimdir? Biraz kendinden bahseder misin?

1998 Yılında Trabzon’da doğdum. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde BESYO okuyorum. Üç kardeşiz. En küçükleri benim. Benden büyük iki ablam var. Annem ev hanımı babam ise emekli.

Futbol hayatın nasıl başladı?

8 Yaşında Trabzonspor seçmelerine katıldım. Seçmelerde beğenilerek Trabzonspor alt yapısında dahil oldum. Futbol hayatım böylelikle başlamış oldu.

Futbolun hayatındaki önemi ve yeri nedir?

Ben futbolu hayatımın merkezine koydum ve hayatımı ona göre yaşıyorum. Geleceğimi şekillendirecek motivasyon kaynağım futbolun hayatımdaki yeri.

Kendini 3 kelime ile tanımla desem nasıl tanımlarsın?

Cesur, sadık ve eğlenceli.

Sizce başarı nedir?

Başarı benim için belirlediğim hedeflere ulaşmaktır. Onları her zaman yüksek tutmaya çalışırım. Bunun için planlı olmak ve çok çalışmak önemli faktördür.

Hedeflerin nelerdir? Bunlar için bir planın var mı?

Öncelikle 1461 Trabzon’da başarılı bir sezon geçirip ardından hedeflediğim Trabzonspor formasını uzun yıllar giymek istiyorum. Bunun yanı sıra genç milli takımlarda görev almak ve A milli takım formasını uzun süre taşımak istiyorum. Futbol hayatım devam ederken okul eğitimimi de başarılı bir şekilde bitirmek istiyorum.

Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğun şeyler nelerdir?

Futbol oynamak. Bunun dışında ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmek.

Geçen sezonki performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Geçen sezon performansımı tam anlamıyla gösteremediğimi düşünüyorum. Trabzonspor alt yapısından geldiğim için ortam farkı vardı. Buna alışmakta biraz zorlandım. Bu yüzden benim için istediğim performansı gösterecek bir sezon değildi. Fakat bu sezon sahada çok farklı bir Furkan olacak.

Arkadaşlarının senin için genel düşüncesi nelerdir?

Çok sessiz, sakin ve utangaç biri olduğumu düşünüyorlar.

1461 Trabzon takımını bu sezon nerede hayal ediyorsun? Bunun için bir sol kanat oyuncusu olarak senin üzerine düşen nelerdir?

Takımda birbirine kenetlenmiş bir arkadaşlık ortamı var. Bunu kendi kalitemizle sahaya yansıtıp, çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Kaliteli bir teknik ekiple çalışıyoruz. Bunun farkında olup, daha istekli, çalışıp, sezon sonu hayal ettiğimiz şampiyonluğu yaşamak ve kupayı kaldırmak istiyoruz. O sene bu sene. Bunun için de kendi sorumluluğumun farkındayım. Takım ve arkadaşlarım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

Bir sol kanat oyuncusu olarak örnek aldığın oyuncular kimlerdir? Bu oyunculara göre eksiklerin nelerdir?

Beğendiğim örnek aldığım Neymar ve Kylian Mbappe. Bu oyuncular dünya çapında futbolcular. Bu oyunculara göre eksiğim oyun görüşü ve oyun bilgisi. Bu eksiğimi de çok çalışarak kapatacağım.

Trabzonspor alt yapısından bu sezon aranıza katılan arkadaşlarına verebileceğin tavsiyeler nelerdir?

Alt yapıdan gelen arkadaşlarıma verebileceğim tavsiyeler, profesyonel futbolun alt yapıya göre çok farklı olduğu. Artık eğitimden çıkıp bu mesleğe kendilerini adamaları, bu mesleğe kendilerini verip kendileri için koydukları hedeflere ulaşmak adına çok çalışmaları ve asla pes etmemelerini, asla vazgeçmemelerini tavsiye ediyorum.