Trabzonspor Başkanı Sadri Şener dün birçok konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yazarımız Serhat Demirtaş’ın Radyospor’daki ‘Kuzeyin sesi’ programına konuk olan Şener’in işte öne çıkan sözleri: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) başvurularıyla ilgili süreç devam ediyor. 16 Kasım’da, Lozan’da bu konuda tecrübeli bir avukatla randevumuz var. Benden kimse şunu beklemesin, ‘bu iş artık sulandı, Sadri Bey ve yönetim artık pes eder’ diye. Bütün söylemler o doğrultuda çünkü. Mücadelem şiddeti artarak sürecek. Küçük bir kaza geçirmiş olabiliriz ama bu birtakım şeyleri de engellemez. Sonuna kadar gideceğim ki, ‘Sadri Şener başkanlığı döneminde şunu eksik yaptı’ denmesin. Onun için çalışıyorum. Şiddeti derken tabii hukuki şiddeti artırmaktan bahsediyorum, kavga değil.”

‘Önümüze bakalım’

“Teknik direktör Şenol Güneş’in, “Takımın performansı beni mutlu etmiyor. En az 20 puan almalıydık” diyerek doğru söylüyor. Takımdaki oyuncuları tek tek incelersen, geçmişlerine bakarsan bu takımın çok daha iyi yerlerde olması lazım. Ama sonuçta bu futbol. Böyle durumda olan başka takımlar da var. Zaten 8 maç geride kaldı ama kimse birbirinden kopup gidemedi. Güneş’e katılıyorum o konuda. Artık geriye bakmamak, ders çıkarmak gerekiyor. Geçmiş bizi çok ilgilendirmiyor. Önümüze bakacağız. Mevcut çok iyi bir kadromuz var. Onu motive edip ligde en iyi dereceyi almalıyız.”

‘Federasyonu eleştirmek hakkım’

“Avrupa’da bir ülkenin grafiği sürekli yükselmiyor. 6-7 senelik dönemlerde düşüşler yaşanabiliyor. Biz de o dönemi yaşıyoruz herhalde. Tabii eğitimde, yetiştirmede fark var ama bundan sonraki yıllarda milli takıma hizmet edecek iyi ve genç bir nesil var. Yine eski halimize döneriz diye düşünüyorum. Ümitsizliğe kapılmamamız lazım. Milli takıma Trabzonspor’dan oyuncu alınmamasıyla ilgili tartışmalar artık geride kaldı. Ben teknik adam değilim, kulüp başkanıyım. Olaya başka bir pencereden bakıyorum. Onlar oldu geçti. Milli takımın en iyi şekilde olması en büyük arzumuz. Bu durumun federasyonla ilişkilerden kaynaklandığını düşünmek istemiyorum. Delegeler oylarını verdikten sonra işleri bitmiyor. Eleştiriler olacak ki, federasyon daha hareketli hale gelebilsin. Bundan sonra yanlış olursa yine söyleyeceğiz. Biz hata yaptık mı zaten gerekli cezaları veriyorlar. Sürdürdüğümüz mücadelede haklı olduğumuzu biliyoruz.”

‘Gençlere yolu açarım’

“Sadece kulüp başkanlığı için değil başka makamlara da o kadar uzun yıllar talip olanlar var ki, arkadan gelen gençlerin önünü kesiyorlar. Ben de bu görevi benim kadar iştahla yapacak, Trabzonspor’u daha iyi yerlere taşıyacak gençler gelsin bu işi yapsın isterim. Görev süremde de onların önünü açmaya hep gayret ettim. Bundan sonra da aynı mantıkla hareket edeceğim. O anlamda söyledim o sözü. 1.5 yıl uzun bir süre, insanın başına bir sürü şey geliyor. Süreç bize neler getirir, bekleyip görelim.”