Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar arasında CHP heyetinin kulübü ziyaretiyle başlayan tartışmaya odaklanan Bordo-Mavili ekip, Antalyaspor maçıyla futbola dönmek istiyor. Antalyaspor’u yenerek iki maçlık galibiyet hasretine son vermek amacında olan Trabzonspor, bu sezon deplasmanda ilk galibiyetini almayı hedefledi. Sezona Karabükspor deplasmanında aldığı 1 puanla başlayan Karadeniz ekibi, ardından Gaziantepspor deplasmanından puan çıkaramamıştı. Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinden dış sahada 1 puan almayı başaran Trabzonspor, bu sezon oynadığı 4 deplasman maçında bir mağlubiyet 3 beraberlik alabildi. Bursa karşılaşmasından sonra takımını Antalya maçına odaklamaya çalışan teknik direktör Şenol Güneş de sık sık futbolcularına bu maçın önemini vurguluyor. “Kaybedersek daha da dibe vuracağız, ancak kazanırsak zirve yarışından kopmamış oluruz. Antalyaspor maçıyla hem kendimize gelelim, hem de dış sahadaki ilk galibiyetimizi alalım. Bize galibiyet serisi gerekiyor” diyen Güneş, takımını bu sözlerle motive ediyor.

Antalya kabusu sürüyor

Trabzonspor, Antalya deplasmanında da son 3 sezondur galip gelemiyor. En son 2008-2009 sezonunda 1-0’lık sonuçla Kırmızı-Beyazlılar’ı yenen  Bordo-Mavililer, son 3 sezonda 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. 2009-2010 sezonunda 1-1, 2010-2011 sezonunda 0-0’lık sonuçlarla dönen Karadeniz ekibi, geçen sezon ise 2-1 kaybetmişti.

‘Galip gelecek güçteyiz’

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, dış sahalarda Kardemir Karabükspor ve Gaziantepspor maçlarında beklemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını söyledi. Fenerbahçe ve Beşiktaş deplasmanlarından beraberlikle döndüklerinin altını çizen Yener, Sarı-Lacivertli rakip karşında galibiyeti kaçıran taraf olduklarını ifade etti. Yener, “Sahamızda veya deplasmanda tüm maçlarımıza galibiyet için çıkıyoruz. Deplasmanlarda da kazanabilecek oyunu oynadık, ancak galip gelemedik. Medical Park Antalyaspor karşısında bu sezon ilk deplasman galibiyetimizi almak istiyoruz. Zor bir maç olacak ama 3 puan alacak güçteyiz” dedi.