Trabzonspor taraftarları haftalardır Marc Janko’nun ilk 11’de sahaya çıkmasını bekliyor. Ancak bir türlü hazır olmayan Avusturyalı golcü, geçtiğimiz hafta da 3 idman kaçırdığı için kulübede oturmuştu. Şenol Güneş, 1.96’lık golcüyü Mersin İdmanyurdu mücadelesinde sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Janko, zorlu mücadelede Trabzonspor’un en önemli gol
silahı olacak.

Fener zor kurtuldu...

Bordo-Mavililer, Sivasspor karşısında alınan galibiyetle moral bulmuştu. Geçtiğimiz hafta ise Fenerbahçe deplasmanına çıkan Karadeniz Fırtınası, müthiş futboluyla özellikle ikinci yarıda adeta rakibini sahadan sildi. Birçok pozisyona giren Trabzonsporlu oyuncular bir türlü bunlardan yararlanamadı. Ve Şükrü Saracoğlu’nda deyim yerindeyse bir puana razı oldular. Şimdi tek bir hedef var: Mersin’i yenip çıkışı sürdürmek.

Tek eksik Yattara

Nurullah Sağlam’ın Mersin’i de bu deplasmana galibiyet için geliyor. Sağlam, hafta içerisinde savunma oyuncularıyla tek tek ilgilendi, son dönemde yapılan hataların tekrarlanmaması için özel çalışmalar yaptırdı. Güney ekibinde bu zorlu maç öncesindeki tek eksi, eski Trabzonsporlu İbrahima Yattara. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi Mustafa İlker Coşkun yönetecek.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Onur, Zeki, Celustka, Bamba, Emerson, Zokora, Soner (Serkan), Alanzinho, Halil (Yasin), Olcan, Janko

Mersin İdman Yurdu: Sehiç, Josef, Stepanov, Serkan, Mustafa, Eren, Culio, Ben Yahia, Hakan, M. Erdoğan, Mert Nobre

Stat: Avni Aker

Saat: 19:00

Hakem: Mustafa İlker Coşkun

Yayın: Lig TV