Play-Off süreci için altın değerinde bir hamle yapmayı başaran Karadeniz ekibi, aynı grafiği sürdürüp, derbileri de kazanarak ikinci yarının flaş takımı olmakta kararlı.

Süper Lig’in ilk yarısında yaşanan puan kayıplarıyla Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın gerisine düşen Trabzonspor, son etapta yaptığı atakla gözle görülür mesafe aldı. Son 8 maçının 7’sini kazanan Bordo-Mavililer, bu süreçte rakipleri de puan kayıpları yaşayınca, zirveyle puan farkını 9’a kadar indirdi. Play-Off için çok önemli olan bu atılım, Karadeniz ekibini havaya soktu. Trabzonspor’un amacı kalan 10 maçta toplayacağı puanlarla farkı tamamen eritmek. Bunun yolu da özellikle derbi karşılaşmalarından geçiyor. Fenerbahçe ile Trabzon’da, Galatasaray ve Beşiktaş ile İstanbul’da kozlarını paylaşacak Fırtına, üstündeki rakipleri karşısında istediği sonuçları almayı başarırsa, Play-Off’ta en az bu ekipler kadar şampiyonluk şansına sahip olacak.

Ödemeler aksamayacak

Bu bilinçle teknik direktör Şenol Güneş, takımının motivasyonunu her maçta en üst seviyede tutmayı planlıyor. Yönetim de girilen en kritik dönemeçte takımın sadece futbola konsantre olabilmesi için ödemeleri zamanında yapacak, hatta karar bağlanırsa yeni bir prim sistemi bile yürürlüğe girebilecek.