Arayışlarını gizli bir şekilde sürdüren bordo mavililerin, Rus futbolcu Pavel Pogrebnyak'ın peşinde olduğu iddia edildi.

Geride kalan sezona Bundesliga ekibi Stuttgart'ta başlayan ancak sezonu Premier Lig ekibi Fulham'da tamamlayan Pogrebnyak'ın, İngiliz ekibiyle 30 Haziran sona erecek olan sözleşmesini uzatmamasının, bu transferin gerçekleşme ihtimalini arttırdığı belirtildi.

Yıldızı Rusya'nın Zenit Kulübünde parlayan Pogrebnyak, 2009 yazında Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Stuttgart'a yüksek bir bonservis bedeliyle transferde oldu. Şampiyonlar Ligi maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Rus golcü, bir dönem milli takımının da değişmez isimleri arasına girdi.

Geçtiğimiz sezonun devre arasından sonra forma giydiği Fulham'da da etkili olan Pogrebnyak, 12 maça çıktı ve 6 kez gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor'un bonservisi elinde olan Pogrebnyak'a tatmin edici bir ücret teklif ederek ikna etmeye çalışacağı ifade edildi.

Öte yandan yerli oyuncu arayışlarını da sürdüren Trabzonspor'un Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş transferde mutlu sona çok yakın olduğu belirtildi.

Serdar Kurtuluş transferiyle ilgilenen yönetici Tuncay Bekiroğlu'nun, kırmızı siyahlı yöneticilerle yaptığı görüşmenin olumlu geçtiği, Gaziantepspor'un cevap vermek için hafta sonuna kadar süre istediği öğrenildi.

Serdar Kurtuluş için yapılan pazarlıklarda Muhammed Demir'inde istendiği ancak Gaziantepspor kulübünün bu transfere sıcak bakmadığı bildirildi.

Öte yandan bordo mavililerin yeni transferi Sol Bamba İstanbul'da sağlık kontrolünden geçtikten sonra Trabzon'a geçti.