35 yaşındaki file bekçisi Tolgay Arslan, Vagner Love ve Gökhan Töre ile birlikte kadro dışı bırakılarak Antalya'da yapılan devre arası kampına dahil edilmemişti. Teknik direktör Şenol Güneş de olumlu rapor vermesine rağmen Tolga'nın yönetim kararıyla kadro dışı kalmasının ardından “Tolga’ya üzüldüm. Sene sonunda mukavelesi bitecek. Ona yapılanı haksızlık olarak görüyorum. Karar değişir, değişmez bilmiyorum” şeklinde konuşmuştu. Güneş, Konyaspor'u 3-2 mağlup ettikleri karşılaşmada yediği hatalı goller nedeniyle taraftarların büyük tepki gösterdiği Alman kaleci Karius'la ilgili olarak, “Tolga Zengin olsa hemen oynatırım. Çocuk yetenekli ama olmadı, tutmuyor şu ana kadar. Karius’un elektriği, heyecanı donuk” dedi. Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin'in kadro dışı kalma nedeni resmi olarak açıklanmamıştı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı İbrahim Seten, Tolga'nın kadro dışı kalma nedeniyle ilgili sosyal medya hesabından flaş iddialarda bulundu. Seten yaptığı paylaşımında Tolga Zengin'ni kadro dışı kalma nedenini şöyle açıkladı. Benim duyduğum da şu:

- Tolga’nın bir kaç kez şoförlü Mercedes 350 makam arabasından elinde tespihle indiğini görmüş başkan Orman..

- Hiç oynamadan para kazanması ve tesislerdeki ağır abi halleri de rahatsızlık vermiş yönetime

- O nedenle kadro dışı kalmış. Takımdan ayrı olarak U21 takımının antrenman sahasında çalışmalarını sürdüren Tolga Zengin'den flaş bir hamle geldi.

Tecrübeli file bekçisi daha önce Beşiktaş'ta birlikte çalıştığı İspanyol antrenör Jose Sambade'yi İstanbul'a getirdi. Tolga, hazır halde olmak için Sambade ile özel antrenmanlar yapıyor. "Karius duygusal kırılma yaşıyor" Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından Alman Loris Karius ile ilgili soruları yanıtladı. Güneş, "Karius konusunda sıkıntımız var. Şu anda Tolga olsaydı direkt oynatırdım. Karius'un duygusal kırılma yaşadığını düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı...