61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor dün Fatih Terim Stadı’nda karşılaştığı Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Ancak maçın önüne Başakşehirli görevlilerin yaptığı skandal hareket damga vurdu.

Trabzonsporlu taraftar baba Hayrettin Gündoğdu ve Ali Kotan yanlarına çocukları 7 yaşındaki Rafet Eren Gündoğdu ve Yusuf Kotan’ı okul öncesi moral olsun niyeti ile Başakşehir maçına götürdü. Trabzonspor taraftarlarına sadece 800 bilet ayrılması üzerine Başakşehir tribünlerinde maçı izleyen taraftarlar burada skandal bir uygulamaya maruz kaldı. Maçı izlemek için büyük heyecanla bekleyen Bordo Mavili küçük çocukların formaları zorla çıkartıldı. 

Konu ile ilgili ulaştığımız olayın başkahramanı baba Hayrettin Gündoğdu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

TERÖRİST MİYİZ BİZ?

Baba Gündoğdu “Çocuklarımız orada ağladı. Bu ikinci sefer oluyor. Geçtiğimiz sene de Başakşehir maçında bize yine aynı muamele yapılmıştı. Yine aynı davranışları sergiliyorlar. Terörist gibi davrandılar bize.”

İŞTE O ANLAR

BAŞAKŞEHİR TRİBÜNLERİ DESTEK VERDİ

Olayın meydana geliş sürecini de anlatan Baba Gündoğdu “Fotoğraflar biraz yanıltıcı oldu. Orada bulunan tüm taraftarlar bize destek verdi. Başakşehir tribünleri ile tek bir sıkıntımız olmadı. Hatta “bunlar çocuk, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz” diyip güvenlikçiye sert tepkilerde bulundular.  Beyaz atletli bir abimize tepkiler gösterildi bizden yanaydı o da hatta güvenlikçiyi dövecekti."

ÇIKARTIN BU FORMALARI

Güvenlikçilerin sert tavrına dikkat çeken Gündoğdu "Orada bulunan ve aşağıdan talimat alan güvenlikçiler “Çıkartın bunları, çıkarmanız gerekiyor yoksa Polis çağıracağım” dedi ve formaları çıkarmak zorunda kaldık. Okul öncesi moral olsun diye maça getirdiğim çocuklar bu davranışlar ve yaşanan kargaşa sonucu inanılmaz üzüntü yaşadı. Karar aldım bundan sonra Başakşehir-Trabzon maçlarına bir daha gitmeyeceğim. Bizden ne istiyorlar da terörist muamelesi yapıyorlar."

BEŞİKTAŞ ARADI ÇOK MUTLU OLDUM

Olayın sonrasını anlatan Baba Gündoğdu “İlk olarak Beşiktaş Kulübü tarafından arandık. BJK TV Genel Müdürü Bülent Bey “Fikret Orman Başkanımızın çok selamlarını iletiyorum. Konya ile oynanacak olan maçımızda sizi ve çocukları görmek istiyor. Trabzonspor formaları ile gelsinler. Davetimizi kırmazsanız seviniriz” dedi. İnanılmaz mutlu oldum. Hayatımın en mutlu anlarından birisi diyebilirim.  Seremonide Trabzonspor forması giyecekler. Çok güzel bir davranış.  

TRABZONSPOR'DA ARADI

"Olay sonrası kulübümüz Trabzonspor tarafından da bizi Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir aradı. Onlarda bizi Alanya maçına davet ettiler. Fakat düğünümüz olduğu gerekçesi ile bir sonraki Akhisar maçına geleceğimizi söyledim.  Buradan yanımızda bulunan ve mesajlarını esirgemeyen dostlarımıza teşekkür ediyorum ve böyle bir olayın statlarımızda tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.

BURSASPOR'DA BİZİ DAVET ETTİ

61saat'e konuşan Yusuf Kotan ise "Bize güvenlik sözünü geçiremeyince anons yaptı. Polis ekipleri geldi. Stadın kenarında telsiz görüşmesi yaptılar. Orada bize Trabzonlu arkadaşlar destek çıktı. Polisler gelince Trabzonsporlu taraftarları ayırdılar. Çocuklarımızın pskolojileri bulundu. Formaları çıkarmak zorunda kaldık. İlk başta çok üzüldüler. Beşiktaş maçına gideceğiz sağolsunlar anında davet ettiler. Şenol hoca ile görüşeceğiz.  Bu arada Bursaspor 'da bizi maça davet etti. Bu olay bir tane güvenlik görevlisinin yapacağı iş değil. Engelli bir arkadaşımızın forması vardı onu bile çıkarttılar.  Yazık ne diyelim"