Trabzonspor, Beşiktaş maçında aldığı 2 – 1’lik galibiyetle 29’uncu hafta sonunda puanını 49’a çıkararak ligde üçüncü sıraya yükseldi ancak Galatasaray’ın da Sivasspor’u deplasmanda farklı mağlup etmesiyle liderle arasındaki 17 puanlık farkı azaltmayı başaramadı. Buna rağmen Play – off yolundaki rakiplerinden Beşiktaş’ı geçen bordo – mavililer, 5 maçlık zorlu bir maratona da moralli başlamış oldu.

HÜCUM GÜCÜ ZAYIFLADI ANCAK VERİM AZALMADI

Geçen sezonu averajla ikinci sırada kapatan Trabzonspor’da, 29’uncu haftalara göre değerlendirildiğinde forvet hattı 2010 – 2011 sezonunun verimliliğini yakaladı ancak defans oldukça kötü bir performans gösterdi, geçen sezondan tam 14 gol fazla yiyerek hayal kırıklığı yarattı. Geçen sezonun forvetlerinden Yattara, Umut, Jaja, Engin, Selçuk ve Teolifo’yu gönderen, yerine sezon başında Adrian, Halil, Henrique, devre arasında da Olcan ve Volkan’ı transfer eden Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın üstün performansıyla geçen yılın gol sayısının sadece 2 gol gerisinde kaldı. Buna rağmen defans hattında Egemen’in takımdan ayrılmasıyla oluşan boşluğu dolduracak hamleleri yapamayan Trabzonspor, Egemen’in yanı sıra Cale ve Ceyhun Gülselam’ı da kaybetti. Defansa alınan Cech, Celustka, Zokora gibi isimlerden gerekli verimi alamayan Trabzonspor’da, Glowacki’nin da sakatlığı da büyük sorun oluşturdu. Bordo -mavililerin defansında Giray ve Mustafa Yumlu ikilisi bir anda alternatifsiz kaldı, yoğun maç trafiği de oyuncular üzerinde büyük yük oluşturdu.

Trabzonspor, 2010 – 2011 sezonunun 29’uncu haftasında lider olarak bulunduğu ligde, 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgiye karşı 57 gol atmış ve kalesinde sadece 21 gol görerek 69 puan toplamıştı. Bordo mavililer bu sezon ise 29’uncu hafta sonunda 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 yenilgilik bir performansa imza attı. Buna rağmen Trabzonspor'un forvet hattı 55 golle geçen sezonun sadece 2 gol gerisinde kaldı, 35 golle 49 puan toplanabildi.