Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Tahkim Kurulu, 2. lig (Ligue 2) takımlarından Nimes’in, eski kulüp başkanı Jean-Marc Conrad’ın şikeye teşebbüs etmesi nedeniyle verilen 3. lige düşürülme kararını bozdu.

FFF’den yapılan açıklamada, Nimes takımının ligden düşürülme kararının bozulduğu, bunun yerine takımın gelecek yıl yapacağı maçlardan 8 puan silinmesine karar verildiği bildirildi.

Şikeye teşebbüsle suçlanan eski başkan Conrad hakkında verilen yöneticilikten 7 yıl men cezasının, itiraz gelmediği için geçerli olduğunu açıklayan kurul, kulübün en büyük hissedarı Serge Kasparian’a verilen 10 yıl futboldan men cezası ve ara buluculukla suçlanan Michel Moulin’e verilen bir yıllık ceza ile ilgili dosyaları ise federasyonun merkez yürütme kuruluna gönderdi.

Cezaların ardından yapılan itirazlar sonucu mart ayından bu yana yaklaşık 50 kişinin ifadesini alan Tahkim Kurulu, şikeyle bağlantısı tespit edilen 4 kişiye verilen 2 ay ile 2 yıl arasında değişen sürelerde futboldan men cezalarında da indirime gitti.

Geçen sezonu, düşme hattının üstünde 15. sırada tamamlayan Nimes’in küme düşmekten kurtulmasıyla bir alt lige inecek son takım, bu hafta yapılacak maçların ardından Valenciennes, Ajaccio veya Orleans takımlarından birisi olacak.

FFF Disiplin Kurulu, mart ayında yaptığı açıklamada, geçen sezon ligden düşme tehlikesi yaşayan Nimes’in 4 maçta şikeye teşebbüs ettiğini, bu nedenle de gelecek sezon 3. ligde mücadele edeceğini belirtmişti.

Nimes’in geçen sezon ligde oynadığı 7 maçın incelenmesi sonrası Bastia, Dijon, Caen ve Creteil takımlarıyla yaptığı maçlarda şikeye teşebbüs edildiği ortaya çıkmıştı. Kulübün eski başkanı Conrad, Nimes ile Caen takımları arasında geçen sezon oynanan lig maçında şike yapıldığı şüphesiyle 2014’ün kasım ayında gözaltına alınmıştı.