Trabzonspor'dan 16.5 milyon Euro karşılığında Lille'e transfer olan Yusuf Yazıcı, Fransız basınında da manşetleri süslemeyi başardı. Ünlü spor dergisi France Football ise milli futbolcu için ayrı bir parantez açarak, "Lille'in yeni transferi hakkında bilinmesi gereken 5 şey" şeklinde bir haber kaleme aldı.

"TRABZONSPOR'UN İKONU"

Yusuf Yazıcı'dan bir "ikon" olarak bahsedilen başlıkta oyuncunun Trabzonspor tarihinde iz bıraktığına değinildi ve "Trabzon'da doğdu, futbola orada başladı ve yine orada profesyonel oldu. Kulübü ile 100 maça çıktıktan sonra artık zıplama yapmasının zamanı gelmişti ve bu Lille formasıyla olacak. Şehirden ayrılmadan önce yüzlerce taraftar onu gözyaşları içinde uğurladı" ifadelerine yer verildi.

"TÜRK FUTBOLUNUN UMUDU"

Yusuf Yazıcı'nın henüz 20 yaşında milli takım forması giydiğine dikkat çekilirken, Türkiye'nin gelecek vadeden yıldızları arasında olduğuna vurgu yapıldı. Milli oyuncunun ayrıca Lille'de ay-yıldızlı ekipten takım arkadaşı Zeki Çelik'le buluştuğuna ve bunun da Yazıcı'nın takıma adaptasyonunu kolaylaştıracağına değinildi. (Fotomaç)

.