Fransa'nın önemli spor yayıncılarından RMC'de çalışan gazeteci ve futbol yorumcusu Kevin Diaz, Lille'i ve Burak Yılmaz'ın durumunu değerlenrdirdi. 1-1 viten Lille-Brest maçı sonrası konuşan Diaz, Burak ıslıklanmasına ve yaz ayındaki ayrılığın engellenmesine değindi.

"Belki gitmesine izin verilmeliydi"

Diaz, "Lille'de Burak Yılmaz ile bir şeylerin bozulduğunu görüyoruz. Transfer döneminin sonunda gitmesine izin vermek daha iyi olurdu. Belki de Galtier ile Nice'e gitmesine izin vermek gerekiyordu. Delort gibi bir oyuncuyu da onun yerine almak iyi bir karar olurdu" dedi.

"Galtier nasıl iletişim kuracağını biliyordu"

Teknik direktör olarak geçtiğimiz sezon Galtier'nin yaptığı gibi onunla nasıl konuşabileceğini bilmek zorundasın. Oyuncularını nasıl yöneteceğini çok iyi biliyordu. Şimdi ise bu büyük bir fark yaratıyor. Gourvennec'in iletişiminin kesinlikle aynı şekilde olmadığını düşünüyorum. 

Burak-Galtier ilişkisi

Orada Burak Yılmaz'ı yeniden motive etmek çok zor olacak çünkü Galtier ile Nice'e gitmek isterken Lille'de kaldı. Geçtiğimiz sezon takımı taşıyan isimdi. Gourvennec'in Lille için ideal isim olup olmadığından emin değilim ama Burak'a güvenini geri vermelisin.