Türkiye'ye adeta Bafetimbi Gomis pazarı kuruldu. Lyon'la sözleşmesi biten 28 yaşındaki Fransız golcü için Trabzonspor'un devreye girmesi üzerine oyuncunun menajerlerinin önce Beşiktaş ardından da Galatasaray'ın bu futbolcuyla ilgilendiği havasını estirerek, piyasayı yükseltmeye çalıştıkları belirlendi.

Trabzonspor'un, Gomis'le temas kurmasının ardından tecrübeli forvetin menajeri Pierre Frelot'un ilk planda Beşiktaş'ın kapısını çaldığı öğrenildi. Siyah-beyazlı kulüp bu futbolcuyla ilgilenmediğini bildirince Frelot'un yeni adresi Drogba transferinde yakın ilişki kurduğu Galatasaray oldu.

Trabzonspor'un, Gomis'le ilgilenen tek takım olmasına karşın bu transferle ilgili bazı kaygıların bulunduğu ve özellikle menajer Frelot'un tepkinin odağı haline geldiği kaydedildi.

Radyospor'a konuşan Pierre Frelot, Gomis'in adresinin İstanbul olduğunu söyleyerek kafa karıştırdı. Frelot, "Türk Ligi, Fransız futbolcular için oldukça çekici. Drogba orada oynadı. Gomis de doğal olarak Türkiye'yi çok ilginç buluyor. İyi karar vermesi gerektiğini düşünüyor. Aslında belli bir kararı var. Kişisel bazı nedenlerden ötürü sadece İstanbul takımlarında oynamayı tercih ediyor" dedi.

Gomis'in serbest durumda olduğunu da hatırlatan Frelot, "Gomis, Avrupa'nın üst düzey golcüleri arasında yer alıyor ve doğal olarak pek çok kulüp onunla ilgileniyor. 28 yaşında ve sezon başına 20-25 gol ortalamasıyla oynuyor. Almanya, İtalya, İspanya, tabii ki Fransa ve Türkiye de dahil gelen tekliflerden birini seçecek" diye konuştu.