Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği galibiyetinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güneş, "Mersin ve G.Birliği gibi çıkışta olan takımlara karşı oynadığımız maçları kazanmak bize mutluluk veriyor. Hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı. Her maçın önemli olduğunu söylemiştik. Bugüne kadar hep hak ederek kazandık. Bugün de oyunumuzun karşılığı, skora yansıdı" dedi. 

Önceki akşam Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlarla ilgili soruyu da yanıtlayan Güneş, "İşlerin bu boyuta gelmesi, Türk futbolunun batağa gittiğini gösteriyor. Bu iyi bir şey değil. Hakem hatasıyla bir maç kazandığım zaman benim de içim cız eder. Maçı kısmen seyrettim, üzülmekte ve isyanda haklılar ama bu böyle çözümlenmez. Hatalar çabuk düzeltilmeli" ifadelerini kullandı. 

Güneş, pazartesi günü oynayacakları Fenerbahçe derbisiyle ilgili ise "İyi bir maç olsun. Güzel bir maç oynanması için iyi bir ortam gerekiyor. İyi bir hakem, adaletli bir şekilde... Hak eden kazansın" derken konuşmasının sonunda camiaya övgüler dizdi: Bu takıma da taraftara da başarı çok yakışıyor.