Medya Takip Merkezi (MTM)'nin hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, transfer dönemini yaşayan spor camiasının en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe olurken, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Dirk Kuyt ise transferleri ile gündemi en fazla meşgul eden futbolcular oldu.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor

Gerek transfer çalışmaları, gerekse şike davası ile Haziran ayında medyanın yakından takip ettiği Fenerbahçe, ayın en çok haber ve yazıda yer alan kulübü oldu. UEFA'nın Sarı lacivertli takım ile ilgili Şampiyonlar Ligi'ne katılabilir açıklaması kulüpte sevinçle karşılanırken, şike davası kapsamında Başkan Aziz Yıldırım hakkında 14 yıldan 39 yıl 9 aya kadar hapis cezası talebinde bulunulması ise üzüntü yarattı. Fenerbahçe ayrıca, Hollanda'lı yıldız Dirk Kuyt'ı ve Mehmet Topal'ı transfer etmesi ile de spor gündeminde sıklıkla yer buldu.

"Galatasaray Ödülü" Daron Acemoğlu'nun oldu

Medya Takip Merkezi'nin aynı araştırmasına göre, ayın öne çıkan diğer spor kulübü Galatasaray oldu. İlk transferini Gaziantepspor'lu Dany'i renklerine bağlayarak gerçekleştiren kulüp, Fransa'nın Toulouse takımında oynayan Umut Bulut'u 1 yıllığına kiralaması ile de medyada geniş yer buldu. Kulüp ayrıca, Galatasaray'lılar Derneği'nin bu yıl ilk kez hayata geçirdiği "Galatasaray Ödülü" ile basının ilgisini topladı. 2011 yılında ekonomi alanında verilmesi kararlaştırılan "Galatasaray Ödülü"nün ilk sahibi, dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu aldı.

Burak Yılmaz'ın transferi "yılan hikayesi"ne döndü

Transfer söylentileri ile adından sıkça söz edilen Burak Yılmaz, ayın medyada en fazla yer alan futbolcusu oldu. Lazio'ya gitmesine kesin gözüyle bakılırken, iki takım arasında ödeme konusunda anlaşmaya varılamaması, Yılmaz'ın İtalya macerasını başlamadan bitirdi. Golcü futbolcu, Galatasaray'a transfer olabileceği ile ilgili de medyada geniş yer bulurken, Trabzonspor Kulübü taraftar baskısı nedeniyle Yılmaz'ın yurtiçinden bir kulübe transfer olmasına sıcak bakmıyor. Golcü futbolcu ay boyunca,5 bin 885 haber ve yazıda yer aldı.

Umut Bulut Galatasaray'da

MTM'nin Haziran ayını kapsayan araştırmasına göre, Galatasaray'a transfer olmasıyla gündeme gelen Umut Bulut, ayın en çok konuşulan 2. futbolcusu oldu. Geçtiğimiz sezon başında Trabzonspor'dan Fransa'nın Toulouse takımına transfer olan Umut Bulut, sarı kırmızı kulüp tarafından 1 yıllığına satın alma opsiyonlu olarak kiralandı. 29 yaşındaki futbolcu, ay boyunca 4 bin 818 haber ve yazıda yer aldı.

Dirk Kuyt transferini medya yakından takip etti

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt, ayın medyada öne çıkan bir diğer futbolcusu oldu. Sarı lacivertli takımın, İngiltere'nin Liverpool Kulübü'nden 1 milyon lira bonservis ile transfer ettiği 32 yaşındaki futbolcu, "Fenerbahçe'de olmak büyük bir onur." diyerek taraftarın sevgisini kazandı. 2008 yılından beri görev aldığı Liverpool'da toplamda 71 gole imza atan Hollanda'lı futbolcu, ay genelinde 4 bin 760 haber ve yazı ile yansıma sağladı.

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ;

Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB), Beşiktaş Milangaz'a THY Avrupa Ligi'ne direk katılma hakkı tanıyan B lisansını verdi.
Adana Demirspor, Bank Asya 1. Ligi'ne yükseldi.
Beşiktaş Kulübü, Avrupa kupalarında 1 yıl men edilmesiyle ilgili olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'ne başvuracağını duyurdu.
Fenerbahçe, Baroni, Gökhan Gönül ve Selçuk Şahin'in sözleşmelerini uzattı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun 18 Ağustos'ta başlamasına karar verdi.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, Beşiktaş'ı 81-60 yenerek seriyi 3-0'a getirdi ve şampiyon oldu.
2006 yılında Galatasaray Başkan Yardımcılığı döneminde 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak' suçu işlediği gerekçesiyle hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istenen Adnan Polat, beraat etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin WADA standartlarında bir doping merkezine kavuşması için çalışma başlattı. Bu kapsamda, Hacettepe Üniversitesi Doping Araştırma Merkezi'nin yeniden faaliyete geçmesi planlanıyor.
Kayserispor, Beşiktaş'ın eski golcüsü Bobo'yu renklerine bağladı.
Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan Kanada Grand Prix'sini McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.
Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal ve tek kadınlarda Rus tenisçi Maria Sharapova şampiyon oldular.
Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), milli halterci Nurcan Taylan'a doping kullandığı gerekçesiyle 4 yıl ceza verdi.
Beşiktaş, teknik direktör Samet Aybaba ile 4 yıllığına anlaştı.
Atletico Madrid, Gaziantepspor'da forma giyen 21 yaşındaki Cenk Güvenç ile profesyonel sözleşme imzaladı ve bünyesindeki Türk futbolcu sayısını 3'e çıkardı.
Trabzonspor, İngiltere'nin Leicester City takımından Süleyman Bamba'yı ve Bucaspor'lu Emre Güral'ı transfer etti.
Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5000 metre finalinde Polat Kemboi Arıkan 13:32.63'lük derecesi ile bronz madalya kazandı.