TFF Hukuk Müşavirliği, hakem ve temsilci raporlarını incelemesinin ardından haftanın sevk işlemlerini tamamladı.

Sporx'te yer alan habere göre Belhanda'nın kırmızısı, Hasan Şaş'ın taraftarla kavgası, Erzurum'da Emre Belözoğlu'nun görüntüleri, Kadıköy'de Volkan Demirel'in kameralara yansıyan olayları sonrası gözler TFF'ye çevrilirken, disiplin kuruluna sevk öncesi detaylar belli oldu.

Belhanda'ya minimum 3 maç

Trabzonspor karşısında ağır bir yenilgi alan Galatasaray'a bir kötü haber de TFF'den geldi. Gördüğü kırmızı kartlarla camiayı usandıran Belhanda, müsabakanın hakemi Fırat Aydınus'un raporu doğrultusunda karşılığı 3 ile 6 maç men olan "şiddetli hareketten" PFDK'ya sevk edildi. Aydınus'un Belhanda'nın Trabzonspor karşılaşmasında rakibi Yusuf Yazıcı'ya yaptığı hareketi "ciddi faul" yerine "şiddetli hareket" olarak değerlendirmesi sarı-kırmızılı futbolcuyu minimum 3 maç men tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

Hasan Şaş'a da ceza yolda

Galatasaray'da Trabzonspor müsabakası sonrası taraftarlarla kavga eden yardımcı antrenör Hasan Şaş da temsilci raporu doğrultusunda 1 maç ceza tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yine PFDK yolu görünen ve muhtemelen bir maç men cezasıyla karşı karşıya kalan Hasan Şaş da muhtemelen Kasımpaşa karşılaşmasında kulübeye ve soyunma odasına giremeyecek.