Futbolcular, tesislerdeki eşyaları pencereden atarak haciz işlemine tepki gösterdi.

Uzunburun mevkisindeki Tokatspor Adnan Çiçek Tesisleri'ne gelen icra memurları,kulübün başkanvekili Emin Yılar ile görüştü. Görüşmenin ardından polis memurları ile tesislere giren icra memurları, haciz işlemini başlattı. Tesislerde bulunan eşyalar kamyona yüklendi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Tokatspor'un futbolcuları, odalarında bulunan televizyon, yatak ve benzeri eşyaları pencereden atarak haciz işlemine tepki gösterdi.

Takım kaptanı Ercan Güneri, ''Biz gurbetten geldik, çadırda da olsa Tokatspor için top oynarız. Mücadele etmeyen Tokatlılar utansın, biz değil'' ifadelerini kullandı.Futbolcuların, kent merkezindeki Büyük Otele yerleştirileceği belirtildi.

Deneme

-Başkanvekili Yılar'ın açıklaması-
Başkanvekili Emin Yılar ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tokatspor'da geçmiş dönemlerde başkanlık yapan Sami Ülkü'nün, 880 bin liralık alacağını tahsil edemeyince kulübü icraya verdiğini belirterek, ''Bizim şahıs olarak ne Sami Ülkü ile ne de başkası ile derdimiz yok. Lakin gönül arzu ederdi ki şu anda buradaki malzemeleri çıkarmasın, böyle bir işlemi bu mantıkla yürütmesin'' dedi.

Yılar, şunları kaydetti:
''Buradan çıkaracağı malların Sami Ülkü'ye maddi anlamda, alacak noktasında bir menfaat sağlamayacağını çok iyi biliyoruz. Çünkü buradan çıkartacağı yatak, yorgan, bazalar zaten para etmez. Zaten eski mallar, çıkarsa 5-10 bin liraya satamaz. Tahsil edilecek borç 880 bin lira fakat gecikmeleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin lira tutuyor. Bu borç, Sami Ülkü'nün sporculara vermiş olduğu paralar, eczacılara verilenlerle ilgili harcama. Bu tarz borçlarla ilgili ödemeler yapılmış. Bu borçlardan dolayı parayı tahsil etmek istiyor.''

Deneme