El Salvadorlu futbolcular bir basın toplantısı düzenleyerek şikeyi ifşa ettiler. Kanada ile karşılaşacak El Salvador'da futbolcular basın toplantısında, 10 dakikalık şike teklifi kaydını herkese dinlettiler.

Fransız Haber Ajansı AFP ve Reuters'ın haberlerine göre, El Salvador'da yayın yapan gazete, La Prensa Grafica, adı geçen iş adamının Ricardo Padilla olduğunu ve Padilla'nın teklifle ilgili hiçbir sorun görmediğini ve oyunculara kaybetmeleri için teklifte bulunmadığını söylediğini belirtti.

DAKİKADA 30 DOLAR

İddiaya göre, Padilla, El Salvadorlu oyuncuların her birine kazanırlarsa oynadıkları her dakika için 30 dolar, berabere kalırlarsa 20 dolar, tek gol farkla ya da 1-0 kaybederlerse 15 dolar teklif etti.

"ŞİKEYE KARŞI OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTERİM"

Bonilla dinlettiği ses kaydından sonra, "Bu duyduklarımızdan sonra bizim şikeye tamamen karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Milli takımla ilgili tüm konularda açık ve net olmak istiyoruz" dedi.

GRUPTA BÜYÜK ÇEKİŞME

İki takımın doğrudan katılacağı grupta son maçlar öncesinde Meksika 15 puanla grupta lider ve Rusya biletini garantiledi.

Honduras 7, Kanada ise 4, El Salvador ise 2 puanda.

GRUPTAN ÇIKMA İHTİMALLERİ

Honduras TSİ sabaha karşı 5:00'da Meksika deplasmanında sahaya çıkacak. Aynı saatte ise Kanada, El Salvador'u ağırlıyor.

Meksika'yla oynayacak Honduras'ın evine puansız dönmesi, El Salvador'un farklı mağlubiyeti durumunda, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılma ümitlerinin sonu anlamına gelecek.

BBC'nin sorularını yanıtlayan gazeteci Declan Hil, El Salvador ekibinin skandalı afişe etmesini yakın zamanda futbolda gördüğü en dramatik olaylardan biri olarak niteledi ve şöyle devam etti:

"PARA ÖDEMEYİ TEKLİF ETTİLER"

"Takımın tamamı, teknik direktörleriyle birlikte basının karşısına çıkarak, cumartesi günü kendileriyle birilerinin temas kurduğunu söylediler. Sonra da, 11 dakika uzunluğunda şike teşebbüsüyle ilgili kaydı dinlettiler. Kasetteki kişi, skora bağlı olarak maçta oynayacakları dakika başına para ödemeyi teklif ediyordu. İçlerinden en fazla para alabilecek kişinin alacağı para 3 bin dolar civarında görünüyor.''