Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmayı sonlandırırken “Duruşmaya yarın sabah saatlerinde başlayıp öğlen vaktine kadar devam edecek. Bugün çapraz sorgusu yapılan sanıkların yarın duruşmaya gelmesine gerek yok.

Ancak gelmeleri faydalarına olur. Duruşmaya Cuma günü de devam edeceğiz. Cuma günkü celsede ise tüm sanıkların solonda hazır olması gerekir” dedi.

-AYRTINTILAR-
-
O sırada FB ve Karabük anlaşmış (Mart ayı)
-Erdem konyar, ben emenike'yi Fener'e değil yurtdışına satmak istiyordum. Sami dinç ise Fenerbahçe'ye satılmasını istiyor..
-Mahkeme baskani en çok Ali rıza dizdar ile munakasa yaşıyor.. Her duruşmada banko iki uç mevzu oluyor..
-Mahkemede sansür! Talat Emre kacak ile sami dinc'in menajerlik sınavına dair tapesi dinletildi ama baskan küfürlü kısımlarda sesi kısıyor

-Emenikenin menejeri diyorki tapedeki kontrol ifadesinin transfer kontrolu anlaminda kullandim

-Olgun Peker tansiyonunun düştüğünü söyleyerek Mahkemeden izin istedi. Mahkeme başkanı da izin verdi ve şuanda Olgun Peker dışarı çıktı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener yine en ön sırada geçerek oturdu. Muhtemelen dünki duruşmada yaşanan sürecin tekrar edilmemesini istediğinden dolayı ön sırada oturuyor. Dün Aziz Yıldırım'ın, Başkan Şener'i görememesinden dolayı Mahkeme Başkanı'na "Trabzonsporlular gitti" söyleminde bulunmuş ardından da Mahkeme Başkanı Şener'in orda olduğunu belirterek ön sıraya gelmesini istemiş ve Şener ile Yıldırım yan yana oturmuştu.

Ara bitti.. Duruşma birazdan başlayacak

Sadri Şener'e göre Aziz Yıldırım, mahkeme bitene kadar duruşmaya gelmeyecek

Duruşmaya yine ara verildi.

Olgun Peker: Giresunspor başkanlığını Kabe'de bıraktım..

Buarada Aziz Yıldırım'ın 3 gün hastanede kalacağı söyleniyor.. Sanırız, Trabzonsporluların soru sormasına fırsat bırakmayacak...

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ön sırada oturuyor. Olgun Peker ve 3 Giresunlu gazeteci sorgulanıyor.

Şuanda Giresunspor ile ilgili tanık ve sanıklar dinleniyor. Trabzonspor ile ilgili her hangi bir gelişme yok...

Olgun Peker; Bu davanın 1 numaralı sanığı benim şike ile ilgili tek bir soru sorulmuyor.

Olgun Peker: Temmuz'da ortaokulu bitireceğim. Kopya da çekmedim. 7 yıl sonra da üniversiteyi bitireceğim. Diplomamı geçersiz saydiklarindan ortaokula döndüm.

Duruşmada şuanda Olgun Peker ve Giresunspor konuşuluyor..

Duruşmaya yeniden başlandı.

Mahkemeye şuanda ara verildi.

Gümüşdağ: "Evet gittim ama ben görüşmeye girmedim" şeklinde cevap verdi.

Trabzonspor'un Avukatı N. Yılmaz, Gümüşdağ'a Emenike transferini soruyor. Yılmaz, "Emenike'nin Fenerbahçe'ye transferinde dahlin var mı?. Beraber transfer görüşmesine gittin mi?"

GÜMÜŞDAĞ: “TEK BİR TELEFON GÖRÜŞMEM YOK"
Sanık Göksel Gümüşdağ’ın da çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme başkanının, “Telefon görüşmesinde Aziz Yıldırım senden fayda gördük’ diyor. Ne gibi bir fayda sağladınız Yıldırım’a?" sorusu üzerine, “Federasyona ligler bittikten sonra geçtim. Federasyon ile ilgili bir faydam olması gibi bir durum yok. İBB sporun 5 yıl başkanlığını yaptım. O zaman en çok Fenerbahçe’yi en çok biz yendik. İstinat edilen suçla ilgili tek bir telefon görüşmem bile yok" diye yanıt verdi.

“ŞİKE İDDİALARINI HİSSETSEYDİM.."
Bir avukatın, “Siz İBB Başkanıyken, Akın’a futbol hayatını bitiririm dediniz mi?" sorusu üzerine, “Ben Beşiktaş final maçında daha iyi oynamasını istedim ve kendisine özel bir prim önerdim. Ama öyle bir şey demedim. İbrahim ile Galatasaray, Beşiktaş zaman zaman ilgilendi. Akın ve Alın’ın şike iddiaları ile ilgili bir şey hissetseydim gerekeni yapardım" diye konuştu. Daha sonra Murat Şahin’in çapraz sorgusu yapıldı.

M.Halis'e soru: "Nevzat Şakar ile teşvik alışverişinde bulundun mu?". Halis'in cevabı; "Bunu Aziz Yıldırım uydurdu"

Mithat Halis'e Emenike transferi soruldu.

Şimdi de şike davası sanıklarından diğer bir menejer Mithat Halis, çapraz sorguya alındı.

-Akın: mac oncesi havutcu veya başka bir yonetici ile görüşmedim..

Trabzonspor Avukatı N. Yılmaz, İbrahim Akın'a savcılıkta yediği baskıyı sordu ve "Avuatın ne yaptı. Şikayet ettin mi?" İbrahim Akın ise, "Hayır" cevabını verdi.

AKIN: BANA 'İSTEDİĞİM İFADELERİ VERMEZSEN HAPSE GİRERSİN' DENİLDİ
İbrahim Akın: Hoca ile görüşmem cahilceydi. Hoca ile aslında kumar parasını konuşacaktım. Maç öncesi Tayfur Havutçu ve başka bir yöneticiyle görüşmedim.
İbrahim Akın: Ben Trabzonluyum, Trabzon'un şampiyon olmasını isterdim Trabzon'daki dayım bile beni tehdit ediyordu.
İbrahim Akın: Menajerim 'hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş maçında fazla sıkma' dedi. Çünkü ikisinden de transfer teklifleri vardı.
İbrahim Akın: At yarışı ve kumar oynarım, oradan kazanılan parayı değer verdiğim hocaya sormaya utandım böyle bir şey uydurdum.
İbrahim Akın: Savcı Berk'e çok büyük bedduam var. Allah çok büyük, inşallah ondan çıkarır yaşadıklarımı.
İbrahim Akın: Bana savcılıkta hep önyargılı davranıldı. Savcı bana 'İstediğim ifadeleri vermezsen hapse girersin, pencereden ailene bak öyle karar ver' dedi.

-Trabzonspor Avukatı N. Yılmaz'a ikinci bir soru sordu: Alper, transferi olmadı, paraya geri nerede verdin.. Akbaba: "Evinin yakınlarında bir yerde".. Bu cevap üzerine Trabzonspor sıralarında gülüşmeler oldu.

-Akbaba'ya, Trabzonspor Avukatı Nusret Yılmaz sordu: "Parayı sana kim gönderdi"

-Akbaba güldürdü.. Ben bu işleri gönüllü yapıyorum

AKBABA'DAN POLİSE AĞIR SUÇLAMA


Alın'ın ardından menajer Fatih Akbaba'nın çapraz sorgusu yapıldı. Akbaba, "Ben bu olaylar sırasında Hollanda'daydım. Bana Organize'den telefon gelince Türkiye'ye gelip, Emniyet'e gittim. Bana 'ertesi gün gel' dediler emniyetten. Tam gidiyordum iki polis beni odaya aldı. Bana 'sen ne iş yapıyorsun?' dediler. 'Menajerim' dedim. Polisler 'yok sen pisliksin' dediler. Bana 'eve gitmek istiyorsan şu parayı şuraya verdim diye konuş' dediler. Ben Potuk'un transferi için almıştım parayı. Transfer olmayınca parayı tekrar Ali Kıratlı'ya teslim ettim. Ben Sivas maçı ile suçlanıyorum. 5 senedir Sivas'a gitmedim. Bir tane Sivaslı ile telefon tapem yok" dedi.

"300 BİN DOLAR NASIL ELDEN VERİLİYOR"
Mahkeme Başkanı'nın, "300 bin Dolar nasıl veriliyor elden. Nasıl yazılı bir şey olmadan bu para veriliyor" sorusu üzerine Akbaba, "Parayı alırken hiçbir belge düzenlemedik" diye yanıt verdi.

"BAŞKAN SATMAYACAĞIM DİYOR, ANCAK SİZE NASIL PARA VERİLİYOR?"
Üye hakimin, "Eskişehir Başkanı yemekte Aziz Yıldırım'a 'satmayacağım Potuk'u' demiş. Ancak 9 gün sonra size transfer için size nasıl para veriyor bu transfer için" sorusuna ise Akbaba, "Bilmiyorum ama Ali Kıratlı bana Alper Potuk'u transfer etmek için geldi" diye konuştu.
"Futbolda şike" iddialarına yönelik açılan davada sanık Mithat Halis’in çapraz sorgusu yapıldı. Halis’in kısa süren çapraz sorgusunun ardından Erkan Korkmaz’a geçildi. Erhan Korkmaz’ın ardından ise İlhan Çelikay’ın çapraz sorgusu yapıldı.

-Ve duruşmanın öğleden sonraki oturumu başladı
"Şuanda Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci yerini aldı. Duruşma birazdan başlayacak"
"Nevzat Şakar, H. Kahraman ile sanık sırasında görüşüyor. Sanırız transfer konuşulorlar"
"Nihat Özdemir, tam önümde oturuyor. Suratı 1 karış. Heralde Beşiktaş'a verilen men cezasını duydu. Kendi hallerine üzülüyorlar"
"Mahkeme salonuna girmek için kısa bir süre kuyrukta bekledik. Ve nihayet salona girdik"
"Şuanda herkes mahkeme salonunda hakimler bekleniyor"

"Şuanda davanın başlamasına kısa süre kaldı. İçeri girmek üzereyiz. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'i yanında şike davası sanıklarından menejer Mithat Halis var.."

ALİ SAVAŞ MAHKEMEDEN BİLDİRİYOR
Mahkemeye öğleden sonra devam edilirken, duruşmayı ise Trabzon'dan tek gazeteci 61saat.com yazarı Ali Savaş takip ediyor. Savaş, duruşmada Trabzonspor ile ilgili gelişmeleri dakika dakika aktarıyor.

KARAN'IN KONUŞMALARI DAMGASINI VURDU
Öğleden önceki duruşmaya Ümit Karan'ın kendini kurtarmak ve Fenerbahçe'yi de aklamak için, "Ben Galatasaraylıyım. 2006 yılında Şekip bey bana çok yüksek para teklif etmişti. Sorun kendisine. Galatasaraylı olduğum için kabul etmedim. Ben Galatasaraylıyım. Fenerbahçe şampiyon olsun istemem.İçimden gelmedi pası vermek. Sezer, Trabzonspor maçında sağdan kaçıyordu. Kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Pası vermek istemedim. Belki de Trabzon'a gol atmak istemedim. İçimden gelmedi pası vermek. Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemiyordum.Eskişehirspor - Trabzonspor maçında burnu kırılan Tolga'ya "5 dakika kaldı idare et. Oyuncu değişiklik hakkınız yok" dedim. Şike yapsam bunu der miyim?" söylediği sözleri damga vurdu.

Futboldaki şike davasında aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 9’u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 17. duruşması Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor.
Tutuksuz sanıklar Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Nevzat Şakar'ın da katıldığı duruşmaya Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise sağlık sorunları sebebiyle katılmadı.

"