Trabzon’da yaşayan Fizik Mühendisi Şenol Kıran, saç ve sakalının uzamasıyla görenleri şaşkına çeviriyor. 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren ''Futbolda şike'' soruşturması ve davasını yakından takip eden Kıran, söz konusu yıllardaki şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmemesini saç ve sakalını uzatarak protesto etme kararı aldı. Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi’nde bulunan ve 2010-2011 yılı lig şampiyonluğu kupası için hazırlanan kaide önünde bir açıklama yapan Kıran, “Şampiyonluk kupamız gelmeden saç ve sakalımı kesmeyeceğim. Hakkımız olan kupa bize verilmelidir” dedi.

TRABZONSPOR HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞTIR
Şike soruşturmasının başlangıcı olan 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren saç ve sakalı kesmediğini, şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmesi gerektiğini savunan Kıran şöyle konuştu: “Şike soruşturmasının başlangıcı olan 3 Temmuz 2011’den beri 1 yıldır yaşanan şikeyi protesto amaçlı saç ve sakal bıraktım. Şampiyonluk kupası Trabzonspor’a ne zaman verilirse ben de traş olurum. Kupanın mutlaka gelmesini istiyoruz. Şike olduğu halde Türkiye’de şike olmamış gibi bir ortam yaratılmak isteniyor. Bu süreç Trabzon ve Trabzon halkının psikolojini etkilemiştir. Trabzonspor haksızlığa uğramıştır”

KUPANIN YANINDA TRAŞ OLACAĞIM
Çevredeki vatandaşların dikkati çektiğini herkesin şaşkınlıkla kendisine baktığını dile getiren Kıran, “Durumuma başta ailem ve çevredekilerim biraz tepki gösterdi. Bana ‘Spor için gerekmez bu hale girmen’ şeklinde söylemlerde bulunuyorlar. Ben Trabzonluysam bu gibi olaya sessiz kalamam. Her Trabzonlu bu sürece tepkisini göstermelidir. Sayın Başbakan ve yetkililer gerekeni yapmalıdır. Kupa geldiği takdirde kupanın yanında traş olmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

VOLKAN'DA SAKAL BIRAKMIŞTI
Öte yandan Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel'de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasının  ardından sakal bırakmış ancak Yıldırım'dan talimat gelince sakallarını kesmişti. Volkan o dönem, Aziz Yıldırım tutuklu yargılanması bitinceye kadar sakallarını kesmeyeceğini söylemişti.