Ankara Sheraton Oteli'nde yarın saat 11:00'de başlayacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'na 223 delege katılıyor. Tarihin en kalabalık gazeteci ordusu bu genel kurulu takip edecek. Genel kurulda 72 muhabir, 12 foto muhabiri ve 30 kameraman görev alacak. Otel güvenliğinin yanı sıra, emniyet koruma birimi ve özel güvenlik de otel çevresi ve içersinde yer alacak. Otele 3 ayrı noktadan giriş yapacak olan delegeler ve gazeteciler, ilk güvenlik noktasından sonra, genel kurul salonuna girişi olan ikinci güvenlik noktasından giriş yapacak. Akreditasyon kartı olmayanlar da içeri alınmayacak. Toplantıda, 25 otel güvenliği, 20 sivil ve 50 resmi polis ile 30 özel güvenlik birimi olacak. Tek madde ile açılacak genel kurul için tüm önlemlerin alındığı belirtildi.Yarın saat 11:00'de başlayacak toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı 27 Ocak Cuma günü aynı saatte, ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantı çoğunluk aranmaksızın 03 Şubat Cuma günü aynı saatte Ankara Sheraton Oteli'nde yapılacak.

SON DURUM
Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor ile Orduspor'un puan silme yönünde oy kullanmayacağı öğrenildi. Beş kulübün, şike yapanın küme düşürülmesi yönünde alınacak bir kararı benimsediği vurgulanIyor. Ancak puan silmeye de "hayır" diyen Fenerbahçe'nin, yargılamanın sonunda bir karar alınmasının daha adil olacağı yönündeki görüşü ağır basıyor. Tüm bunlara rağmen Genel Kurul'dan oy çokluğu ile puan silme yönünde bir karar alınacağı ve bunu da TFF'nin Genel Kurul'a vereceği önerge ile şekilleneceği vurgulanıyor. 58. maddenin yeni futbol sezonunda değişmesinin mümkün olacağını belirten TFF yetkilileri, alınacak kararın Türk futbolunun selameti yönünde olacağını da belirtmekten kaçınmıyor.

HEMEN UYGULAMAYA GEÇİLECEK
Futbol Fededarasyonu'nun büyük bir olasılıkla genel kurulda alınacak "puan silme" yönündeki karardan sonra hemen uygulamaya gececeği öğrenildi. TFF'nin yetki verdiği PFDK,14 Şubat'a kadar şike soruşturması kapsamındaki 93 kişinin ifadelerinin tamamlanmasından sonra karar aşamasına gececeği ve en geç Mart başında puan silme yönünde faaliyete başlayacağı gelen haberler arasında.