Galatasaray'ın bu sezon şampiyonlar ligi'ndeki ilk golünü 76. dakikada oyuna sonradan giren Burak Yılmaz kaydetti. Ayrıca bu gol Burak Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü oldu. Konuk ekip CFR Cluj'un tek golünü ise 20. dakikada Dany kendi kalesine attı.

Rakip CFR Cluj'da Aguirregaray, 28. dakikada Selçuk İnan'a yaptığı faul sonrasında maçtaki ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

Ekibimiz Galatasaray tüm maç boyunca tek kale mücadele etse de yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Sarı kırmızılılar gruptaki bir sonraki maçını 7 Kasım tarihinde deplasmanda yine CFR Cluj ile yapacak.

-İlk 11'de 7 yabancı-

Galatasaray'ın Cluj karşısına çıkan 11'inde 7 yabancı oyuncu yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin yabancı oyuncularından Muslera, Eboue, Dany, Riera, Melo, Amrabat ve Elmander, Rumen ekibine karşı ilk 11'de şans buldu.

Maça başlayan kadrodaki yerli isimler ise Semih Kaya, Selçuk İnan, Hamit Altıntop ve Umut Bulut oldu.

-Maç öncesi takım elbiselerle sahayı incelediler-

Cluj takımı oyuncuları, karşılaşmanın başlamasından yaklaşık 2 saat önce takım elbiseli bir şekilde sahayı inceledi.

Galatasaray taraftarlarının ıslıkları altında sahayı gezen oyuncular, cep telefonlarıyla görüntü alıp, birbirlerinin fotoğraflarını çekti.

Ayrıca, Cluj kalecisi Mario Felguerias, saha içinde her iki kaleye de giderek, elini öpüp kale direklerine dokundurdu ve kalelerin ortasında istavroz çıkardı.

-Maç yoğun yağış altında başladı-

Galatasaray-Cluj karşılaşması, İstanbul'daki hava koşulları nedeniyle yoğun yağmur altında başladı.

Maçtan yaklaşık 3 saat önce başlayan ve zaman zaman sağanak şeklinde devam eden yağış, saha zeminini oldukça ağırlaştırdı.

Mücadelenin başlamasına kısa süre kala görevliler, su birikintisi oluşan bölgeleri temizlemeye çalıştı.