Galatasaray Trabzonspor'un da istediği Eren Derdiyok'u çok yüksek bir bedelle oyuncusu yapmasının ardından bütçe sıkıntılarına şimdiden boğulmuş durumda.

Eren Derdiyok’un alınmasının ardından, Tarık, Olcan, Umut ve Endoğan’ın takımdan ayrılmaması sıkıntı yarattı. Galatasaray’ın UEFA’ya verdiği 65 milyon Euro’luk bütçe sınırı, 3 milyon Euro ile şimdiden aşıldı.



G.SARAY’da Eren Derdiyok’un transferi ve kodro dışı bıkakılan 4 futbolcunun takımdan henüz gitmemesi, UEFA’nın kulübe koyduğu 65 milyon Euro’luk yıllık bütçe sınırının aşılmasına neden oldu. Eren’in Kasımpaşa’dan alınmasıyla sınır yaklaşık 3 milyon Euro ile geçildi. Sarı kırmızılıların bir an önce Tarık Çamdal, Olcan Adın, Umut Bulut ve Endoğan Adili ile yollarını ayırması gerekiyor. Yönetim, bu nedenle “Size teklifler var. Artık bunları değerlendirin ve ayrılın” mesajı verdi. 

Umut ve Olcan gitmiyor!
Olcan Adın’ı Bursaspor, Umut Bulut’u Kasımpaşa ile Kardemir Karabükspor ve Tarık Çamdalı da Kayserispor ile Eskişehirspor kulüpleri istiyor. Ancak, Galatasaray’da çok daha iyi para kazanan bu futbolcular, kendilerine gelen bu teklifleri değerlendirmeye bile almış değil. Maliyetleri 10.5 milyon Euro olan dört ismin takımdan gitmesi için Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu ve Mehmet Özbek, futbolcuların menajerleriyle görüştü.
Yönetim, Tarık, Olcan ve Umut’un as futbolculardan dahi yüksek garanti ücret aldığını belirtip, “Bu yüzden bunları yedek olarak kulübe de tutamayız” diyor.

Bir dönem taraftarın Trabzonspor'dan alınmaları sebebiyle övündüğü futbolcuların bugün kulübü böyle bir durumun içine sokması ise tabir-i caizse Trabzonspor'un ahının tuttuğunu gösteriyor.