Burak Yılmaz'ın transfer haberiyle paniğe kapılan sarı-kırmızılılar, henüz imza atmadığını öğrenmesinin ardından rahatladı, hemen çalışmaya başladı.

Trabzonspor, Burak Yılmaz'ı sürpriz şekilde Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına sattı, ancak Galatasaray yeniden devreye girince işler arapsaçına döndü.

Sarı-kırmızılılar özellikle son bir haftadır Burak konusunda bordo-mavililere yakın pres uyguluyordu. Lazio'ya transferinin gerçekleşmemesi üzerine Burak için Florya'nın tek adres olarak kaldığı dilden dile konuşulmaya başlanmıştı. Cim-Bom bu sırada, çeşitli öneriler ile Karadeniz ekibinin kapısını çalıyor, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener "mahalle baskısı" yüzünden gelen teklifleri geri çeviriyordu.

6 MİLYON EURO İSTEDİLER

Aslan'ın son teklifi, 5.5 milyon euro ve iki genç oyuncunun bonservisleri ile beraber verilmesi şeklindeydi. Trabzonspor rakamın 6 milyon euroya çıkarılmasını isteyince, görüşmeler Teknik Direktör Fatih Terim'in isteği üzerine taktik gereği dondurulmuştu. Ancak dün sabah saatlerinde Trabzonspor'un sürpriz şekilde Burak Yılmaz'ı Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in çalıştırdığı Lokomotiv Moskova'ya satması planları bozdu. Üstelik kısa süreli paniğe sebep oldu.

Galatasaray'ın önerdiğinin altında bir rakama Trabzonspor Burak Yılmaz'ı Ruslar'a satmıştı. Bonservisi için 5 milyon euro ödeyecek olan Lokomotiv ayrıca oyuncunun satışından da yüzde 25 pay vermeyi kabul etmişti. Burak'a da önerilen rakam 3.5 milyon euroydu. Sarı-kırmızılıların sabah antrenmanı sırasında yaşanan bu gelişme, bir anda keyifleri kaçırdı. Hastalığını atlatan ve dünkü antrenman öncesinde gurbetçilerle sohbet edip fotoğraf çektiren Teknik Direktör Fatih Terim, telefonuna gelen mesaj sonrası apar topar idmanı bıraktı ve futbol komitesi üyesi Abdurrahim Albayrak ile beraber kaldıkları otelin yolunu tuttu.

Burak'ı elinden kaçırmak istemeyen Terim'in uyarısı sonrası, Galatasaray'ın yeniden devreye girerek golcü futbolcunun başka bir takıma transfer olmamasını istediği bildirildi. Bir iddiaya göre ise, Burak'ı Galatasaray'a verme konusunda ikna olan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, kamuoyu baskısını azaltmak için Lokomotiv Moskova ile anlaştığını öne sürdüğü, "Ben sattım ama kendisi gitmek istemedi" diyerek kendine bir savunma hazırladığı idi.

GALATASARAY OYALADI

Burak konusunda yaşanan kısa süreli paniğin ardından golcü futbolcunun Rusya'a imza atmadığının ortaya çıkması, Galatasaray'a rahat bir nefes aldırdı. Sarı-kırmızılıların 6 milyon euro ve iki oyuncu karşılığında bu işi kesin olarak bitirmeye kararlı oldukları ifade edildi. Lokomotiv Moskova geçtiğimiz yıllarda Sercan Yıldırım için de Bursaspor ile anlaşmış ancak daha sonra bu transfer gerçekleşmemişti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise, "Burak'ı 5 milyon euroya sattım. Galatasaray daha iyi para veriyordu ama fazla oyaladı. Bu işin fazla uzamasını istemedim. Hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.