Trabzonspor, 2010-2011 sezonu sonrasında 8 futbolcusunu Galatasaray’a gönderdi. Bordo-Mavili kulüpten Sarı-Kırmızılıların yolunu tutan son isim Luis Cavanda oldu.

Trabzon'dan Galatasaray’a son 4 yılda giden ilk isim Selçuk İnan olmuştu. Bu oyuncu Bordo-Mavililerle sözleşme imzalamazken, Sarı-Kırmızılı ekibe bonservissiz olarak gitmişti. Bu durum taraftarların büyük tepkisine sebep olmuştu. Ardından Ceyhun Gülselam da yine Galatasaray’a bonservis bedeli ödemeden transfer oldu.

 OLCAN İÇİN İYİ PARA ÖDEDİLER

Aynı sezon Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan Engin Baytar, 1 milyon 50 bin Euro karşılığında Galatasaray’a satıldı.

İstanbul Kulübü 2012-2013 sezonunda ise 5 milyon Euro serbest kalma maddesinden yararlanarak Burak Yılmaz’ı renklerine kattı. Sarı-Kırmızılı ekip, bu futbolcunun ilk transferinden Trabzonspor'a yüzde 25 daha pay ödeyecekti, bu oyuncu Çin'e gönderilince 2 milyon Euro daha vermek zorunda kaldı.

Burak’ın, Galatasaray’a gittiği sezon Trabzonspor’dan Toulouse'a giden Umut Bulut da İstanbul'un yolunu tuttu.

5 FUTBOLCU AYRILDI

Sarı-Kırmızılı kulüp iki sezon önce de Olcan Adın’ı 4 milyon 250 bin Euro + Salih Dursun kiralık formülüyle transfer etti.

Yine Trabzonspor formasını giyen Yasin Öztekin de gittiği Erciyespor’dan Galatasaray'a geldi. Bu transferden de Bordo-Mavililer, yüzde 25 pay olarak 500 bin Euro kazandı.

Son olarak Galatasaray bu kez Kongo asıllı Belçikalı futbolcu Luis Cavanda’yı 1 milyon 800 bin Euro vererek transfer etti.

Galatasaray, Trabzonspor’dan transfer ettiği Burak Yılmaz’ı Çin’e gönderirken, Ceyhun Gülselam ile Engin Baytar’ı bıraktı. Umut Bulut ile Olcan adın ise bu sezon kadro dışı kalırken, Selçuk İnan ve Yasin Öztekin şu an için takımda kalan isimler oldular.