Trabzonspor’un Süper Ligde dostu gibi görünen ancak her seferinde sırtından bıçaklayan Galatasaray yine yapacağını yaptı.
Geçen sezon Trabzonspor’un önemli 3 ismi Selçuk, Engin ve Ceyhun’u transfer ederek Trabzonspor’a büyük bir yara indiren Sarı-Kırmızılılar bu yılda yine aynı politikalarını devam ettirmeye devam ediyor.

Trabzonspor’un sezon bitimi ile kadrosunu güçlendirmek için transfer görüşmelerine başladığı ancak UEFA ile ilgili net bir durumun ortada olmamasından dolayı ağırdan aldığı Dany ve Umut transferlerini bitirerek yine Trabzonspor’a büyük bir yara indirdi.

Bu oyuncuları transfer eden Galatasaray bununla da yetinmeyerek yine Trabzonspor’un ilgilendiği ve kadrosuna önemli bir güç katacağına inandığı Alper Potuk transferine de taş koydu.
Kırmızı-Siyahlı takımın basın sözcüsü Erdal Şahbaz, Sarı-Kırmızılılar’ın bir teklifi olduğunu belirtirken, “Resmi olarak değil ama dolaylı olarak nitelendirebileceğim bir teklif var” dedi.

Edinilen bilgilere göre ise Cimbom, Alper için 2 oyuncu artı 3 milyon Euro teklif etti. Süper Lig’de Trabzonspor’un tek dostu gibi görünen ancak dostluğunu hiçbir şekilde göstermeyen Galatasaray’a Trabzonspor taraftarlarının taşıdığı sempati de son 2 sezonda meydana gelen olaylarla son buldu.

Önceki sezonlarda da Trabzonspor’un Fenerbahçe ile şampiyonluk için çekiştiği yıllarda yine yaptıkları “Biz Trabzonpor’un şampiyon olmasını isterdik” açıklamaları ile ikili oynayan Galatasaray yöneticileri aynı sezonlarda Trabzonspor’a karşı oynadıkları etkili oyun ile Bordo-Mavililere önemli yaralar aldırmış ve şampiyonluktan etmişti.


Ancak son iki sezonda Galatasaray’ın fırsatçılığında Trabzonspor yönetiminin de önemli rol oynadığı göz ardı edilmemeli. Transfer çalışmalarını ağırdan alan ve Galatasaray’ın yaptığı cazip tekliflere bir türlü cevap veremeyen Bordo-Mavili yönetim bu noktada önemli oyuncuları da elinden kaçırmış oldu.