Bu sezon Türk Telekom Stadı’nda oynadığı maçlarda taraftarının desteğini sonuna kadar arkasında hisseden Galatasaray’a, Fenerbahçde derbisinin faturası pahalıya patlayacak.

Evindeki maçlarda gişe hasılatı ve forma satışlarından yaklaşık 1 milyon Euro kazanan Sarı-Kırmızılılar’ın, derbide bunu ikiye katlayarak 2 milyon Euro’ya (8.6 milyon TL) yakın para kazandığı öğrenilmişti. Ancak mücadelenin 59. dakikasında yardımcı hakem Tarık Ongun’un yüzüne ve sırtına isabet eden yabancı maddeler, Cim Bom’un başına iş açacak.

Gözler artık PFDK’da 

Son derbide 50 bine aşkın seyircinin desteklediği ve bu sezon 42 bin ortalamayla iç saha maçlarını oynayan Galatasaray’a, en az 1 maç seyircisiz oynama ve ayrıca para cezası verilmesi bekleniyor. Yani Trabzonspor karşılaşmasının ardından Aslan, Gençlerbirliği mücadelesini taraftarından yoksun oynamasının yanı sıra yaklaşık 1 milyon Euro’luk kazançtan da mahrum kalmış olacak. Şimdi ise gözler hem maçın hakemi Cüneyt Çakır hem de gözlemcinin raporu sonrasında PFDK’nın nasıl bir karar vereceğine çevrildi.