Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 1 saat 45 dakika kalan Öztürk, emniyetten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, bir şikayet üzerine ifade vermek üzere emniyete geldiğini söyledi.

''Necati Ateş'in transferinin şike soruşturması kapsamında incelenmesi ile ilgili davet ettiler'' diyen Öztürk, ''Geldik, ifade verdik. Şikayet edenin ismini anımsamıyorum, not almadım. Galatasaray'ı bir şekilde bu olayların için çekme çabaları var, ancak bu olmayacak. Biz fair-play çerçevesinde şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Türk futbolu için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hareketler yakışık almıyor ama ne yazık ki bunlar Türkiye'de futbolun bir parçası haline geldi. İfademizi verdik, hiçbir sıkıntımız yok'' şeklinde konuştu.

''Necati Ateş'in Medical Park Antalyaspor'dan Galatasaray'a transferinin şike transferi olduğu''nun iddia edildiğini söyleyen Öztürk, ''Bunun Emenike transferi gibi olduğunu ortaya attılar. Dolayısıyla Galatasaray'ın bu dosyadan yargılanması gerektiği gibi bir görüş ortaya çıkmış, şikayette bulunulmuş. Savcı da ifade vermem için beni buraya yönlendirdi'' dedi. Öztürk, açıklamanın ardından avukatıyla birlikte şubeden ayrıldı.