Galatasaray Şampiyonlar Liginde Juventus maçında bozulan TT Arena'nın saha zemini nedeniyle 18 Aralık'ta oynanacak kupa maçı için Olimpiyat Stadı başvurusu yaparken 2 gün sonra oynanacak Trabzonspor maçı ile ilgili başvuru yapılıp yapılmadığı açıklanmadı.  Peki 2 günde TT Arena'nın zemininde ne değişecek?

JUVENTUS maçında olay olan Arena’nın zemini yapan SIS (Support In Support) şirketinin Başkan Ünal Aysal’a ilginç bir rapor sunduğu ortaya çıktı. Hurriyet.com.tr’nin haberine göre, şirket raporunda şu yorumda bulundu: “Hava şartlarına yenildik. Maçtan önceki akşam ve maç günü yağmur yağdı. Maç sırasında da kar miktarı o kadar büyük ve sıktı ki, zeminin kurumasına engel oldu ve bu durum gece boyunca sürdü. Yüzey kötü gözüküyor ama bu sadece görsel bir izlenim. 

DERBİ KÖTÜ ZEMİNDE OYNANIR 

Zemin sağlam, bu yüzden tekrar çimlendirmeye gerek yok. Bunu yapacak olursak, geçen ocak ayındaki şartlara döneriz. Ama şu anda yüzeyde gözüken çukur ya da çim kökü yok. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ocak ayının ortasına kadar tamamen düzelmesini ve Elazığ maçındaki harika şartlara dönmesini bekliyoruz.”

Şirket Baltık ülkelerindeki çimleri inceleyip rapor verecek. 22 Aralık’taki Trabzonspor derbisi öncesi Arena’da ciddi kriz var.

ERGÜN'DEN ZEMİN AÇILIMI

BASIN Sözcüsü Şükrü Ergün, Arena’nın durumuna açıklık getirdi: “Çalışmalar neticesinde çimlerin köklerinde herhangi bir kopma olmadığı ve zeminin ocak ayının 15’inde eski haline geleceği yönünde bir rapor sunuldu.”

Ancak bu noktada  22 Aralık'ta oynanacak Trabzonspor maçıyla ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.  18 Aralık'ta oynanacak Türkiye Kupası maçı için Olimpiyat Stadı başvurusunda bulunan Galatasaray'ın, Trabzonpor maçı için her hangi bir girişimde bulunup bulunmadığı ise açıklanmadı. Bu noktada Sarı-Kırmızılılara şunu sormak gerek. 2 günde TT Arena'nın zemininde ne değişecek?