Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in,"Burak'ı 5.5 milyon euro'ya Ruslara verdim" sözüne rağmen Burak Yılmaz'ın Lokomotif'e imza atmamasının nedenini Fotospor açıkladı.

Fotospor'un haberine göre ; Salı günü İtalyan cittaleste.it sitesine konuşan Burak Yılmaz'ın menajeri Ali Egesel, "Şu an için henüz Ruslarla bir anlaşmaya varmadık. Biz, Moskova'ya gideceğiz ve Lokomotiv yöneticileri ile konuşacağız. Biz Burak'a gösterilen ilgiye bakacağız. Stadyumu ve tesisleri gezeceğiz. Lokomotiv'in Burak için düşüncelerini öğreneceğiz. Burak üst seviyede oynamak istiyor. Eğer o mutlu olduğunu söylerse, iki tarafın anlaşması çok kolay olacak. Rusya'da çok büyük para bulacağımız doğru. Ne bilinir belki de Burak en yakın arkadaşlarından birisi olan Arda'nın sözlerini de dinleyebilir. Dinlemeyebilir de" diye konuştu.

LOKOMOTİF, BURAK'I DEĞİL NILMAR'I ALIYOR

Dün Moskova'ya giden Burak Yılmaz ve menajeri Ali Egesel önce Lokomotif Moskova'nın kadın Başkanı Olga Smorodskaya'nın eski futbolcu olan danışmanı Alexei Smertine ile bir araya geldi. Burak görüşme öncesinde Smertine'in ofisinin önünde yaklaşık 20 dakika bekletildi. Çünkü, Smertine bu dakikalarda, Villareal Başkanı Fernando Roig ile Nilmar için bi görüşme yapıypordu. (Zaten Nilmar dün Villareal'in sitesinden Lokomotif'in kendisi için 8 milyon euro teklif ettiğini açıkladı.) Bu görüşmede Smertine, Burak Yılmaz'a "Elimizde dünya çapında forvetler var. Kendine güveniyor musun?" diye sordu. Böyle bir konuşma beklemeyen Burak, "Ben önce Bilic ile konuşmak istiyorum" dedi.

ABDÜRRAHİM ALBAYRAK KENDİNİ ARAYAN MUHABİRLERE SÖYLEDİ

Daha önce Hırvat gazetesine, Burak Yılmaz için "Türk gol kralı alındı diye yönetim bana sürpriz yapıp Felipe'yi (Caicedo) satmaz" diyen Bilic de Burak'la kısa bir görüşme yaptı ve milli oyuncuyu hiç de memnun edecek sözler söylemedi. Bunun üzerine Burak, "kral" gibi karşılanacağını düşündüğü Moskova'daşoka uğradı. Bunun üzerine Abdürrahim Albayrak hemen ilk uçakla Moskova'ya gitti. Burak ve menajeri Ali Egesel ile bir araya geldi. Burak "yeter artık sıkıldım" deyince Albayrak, sanki transfer bitmiş gibi kendisini sürekli arayan Galatasaray muhabirlerine, "Burak, Galatasaray'da yazabilirsiniz" dedi.

7 MİLYON EURO ARTI SERCAN'DAN İNDİRİM NEDEN YAPILDI

Galatasaray ile Trabzonspor arasında Burak Yılmaz için Moskova'ya gittikten sonra henüz bir görüşme yapılmadı. Daha önce 7 milyon euro artı Sercan karşılığı Burak'ı vermeyen Trabzonspor'un, 5 milyon euro ile Galatasaray'dan 2 genç oyuncuyu kabul etmek istemediği gelen bilgiler arasında. Trabzonspor cephesi de, Burak için Galatasaray'la anlaştıkları iddiasını şimdiye kadar doğrulamadı. Hatta Sadri Şener, gazetelerde çıkan "Burak Yılmaz, Galatasaray'da"haberlerine, "Burak Yılmaz'ı Galatasaray'a verdiğimi kim söyledi" diye tepki gösterdiği de gelen haberler arasında.

BURAK 5 MİLYON EURO'YA SADECE AVRUPA'YA GİDER

Öte yandan Burak'ın sözleşmesinde yazan, "Burak 5 milyon euro'ya serbest kalır maddesinin" sadece Avrupa'yı kapsadığı, Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da forma giymesi için sarı-kırmızılı yöneticilerin Sadri Şener'i ikna etmesi gerekiyor. Bugün, Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a transferi ile ilgili iki kulüpten yapılacak açıklamalar, herşeyi netleştirecek.