Cora, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın, Trabzon'un tarihi, insanının hamuru ve spor sevdasıyla bağdaşmayan alçakça bir saldırının hedefi olduğunu belirtti.
Türk futbolunun uzun zamandır ırkçılığın, şiddetin, tehditlerin, gizli ittifak ve şikeciliğin pençesinde can çekiştiğini öne süren Cora, "Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınamak ve spordan yana taraf olmak, öncelikle ırkçılığa, şiddete ve şikeye karşı durmayı gerektirir" ifadelerini kullandı.

Cora, "Deplasman yasakları, şiddet, ırkçılık, boş tribünler, basılan hakem odaları, taraftarlara edilen küfürler, dövülen gazeteciler, yıkılan statlar, ölen insanlar... Türk futbolu bu hale gelmiştir ve artık devam edilemez bir noktadır. Süleyman Seba ismine sahip bu ligin, en baştan oynatılmaması, futbolun bu hale gelmesine sebebiyet verenler, ülkemizi yurtdışında mahkum ettirenler ve 100 yıllık camiaları kreş yönetir gibi yöneten kişiler sahneden silinmeden başlangıç vuruşunun yapılmaması gerekirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Cengiz Han Cora, şunları kaydetti:
"Kamuoyunun açıkça idrak etmesi gereken bir gerçek ise Fenerbahçe otobüsüne sıkılan o kurşunlar, gelip hedefini Trabzonsporlu futbol sevdalılarının kalbinde bulmuştur. Temiz bir futbol, adaleti sağlanmış bir lig için haklı mücadelesini sürdüren kulübümüz, kendi şehrinde yapılan bu saldırıyı her şeyden önce kendi ilkelerine bir saldırı olarak kabul etmiştir. Buna rağmen şiddet sarmalının kendi kontrolünden çıktığını gören bazı alametifarikaları edepsizlik olan kişilerin, Trabzonspor ve onun büyük taraftarına yönelik kabul edilemez hakaretleri, dertlerinin Trabzonspor olduğunu, adalet olmadığını göstermiştir. Trabzonsporlu Hukukçular Derneği olarak adalete olan inancımızla bu kişilerle ilişkin her türlü yasal yola başvuracağımızı bildiririz."