Turnuvanın açılış karşılaşmasında başlama vuruşunu Trabzon Valisi Recep kızılcık Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Cevat kol ile yaptı. Turnuvada, Ajansspor, TSYD, Karadeniz Gazetesi,TRT, Günebakış Mavi, İlkhaber Gazetesi, Taka Gazetesi ve Kuzey rüzgarı olarak toplan 8 takım katılıyor .4 erli İki grup halinde yapılan turnuvada ilk ikiye giren takımlar eleme usulu maçlar yapacak.

Adına turnuva düzenlenen Hürriyet Gazetesi'nin Karadeniz Bölge Temsilcisi olan Orhan Kaynar, 18 Haziran 2001 tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmişti.

KARADENİZ HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
Turnuvanın dün ilk gününde maçlar kıran kırana geçti. Takımların bir birleri ile denk bir şekilde kadro kurması önceki yılarda olduğu gibi bu yıl şu takımlar final oynar kimse diyemiyor. Turnuvaya katılan bütün takımların ilk hedefi gruplardan çıkarak eleme maçlarına kalmak.
Büyük bir heyecana sahne olan dünki maçlarda günün hayal kırıklığını ise Karadeniz Gazetesi yaşattı. Ajansspor'a 9-1 yenilen önceki yılların favori takımı Karadeniz bu yıl oyuncularından büyük bir çoğunluğunu kaybetmesi ise bu noktada en büyük etken olarak görülüyor.
İyi bir kadro kuran Ajansspor ise Turnuvanın finalist adaylarından biri olarak kendini daha ilk maçtan gösterdi.

TAKA'NIN HAKEMLERİN SOYUNMA ODASINDA ÜZERİNE DEĞİŞMESİ ŞAİBE YARATTI
Dünün ikinci hayal kırıklığını Mavi-Günebakış yaşattı. Taka Gazetesi'nin 6 kişi ile defans yaptığı karşılaşmada hakemin de insiyatifini sürekli olarak Taka Gazetesinden yana kullanması galibiyetlerinde önemli rol oynadı. Ayrıca, diğer takımların soyunma odasında kendilerinden önce mücadele eden takımların üzerlerini değişmesini beklerken, Taka Gazetesinin hakemlerin soyunma odasında soyunması ise şaibe yarattı.
Kaleci Yahya'nın uzun degajları ile gol arayan Taka Gazetesinin bu akıllıca taktiği galibiyete uzanırken,  bakalım diğer maçlarda işe yarayacak mı?

TRT, SÜPRİZ YAPTI
Geçen yılın finalisti Kuzey Rüzgarı'da bu yıl hayal kırıklığı yaşayan takımlardan oldu. Turnuvaya bu yıl yeniden katılan TRT iyi bir performans ile maçtan 4-1 galip ayrılan TRT, zorlu bir rakip olacağını sinyallerini verdi. Kuzey Rüzgarı'da geçen yıl ki as oyuncularını diğer takımlara kaptırmanın acısını yaşadı.
Geçen yılın şampiyonu TSYD, bu yıl turnuvaya iyi başlayan takımlardan. İlkhaber Gazetesi'ni 4-1 yenen TSYD, organize atakları ile iyi bir ivme yakalarken takımın en büyük handikabı ise yaş ortalaması... Ancak tecrübenin hakim olduğu takım, bu noktada turnuvanın diğer takımlarından da bir adım önde...

İlk gön yapılan müsabakalar bu sonuçlarla noktalandı.
Karadeniz 1 – Ajansspor 9,TSYD 4 – İlkhaber gazetesi 2, TRT 4 - Kuzey Rüzgarı 1,Taka Gazatesi 5 – Mavi-Günebakış 2







TURNUVANIN AÇILIŞINI VALİ KIZILCIK YAPTI...





AJANSSPOR



TAKA GAZETESİ



TSYD



TRT



İLKHABER GAZETESİ



KUZEY RÜZGARI



GÜNEBAKIŞ-MAVİ



KARADENİZ GAZETESİ