Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı'na seçilmesinin ardından Hasan Gerçeker'in yerine Tahkim Kurulu'nun başına getirilen Av. Engin Tuzcuoğlu'nun şike dosyasıyla ilgili geçmişteki yorumlarını dikkat çekici.

Fenerbahçe'nin CAS'A açtığı davada haklı olduğunu ve kazanacağını belirten Tuzcuoğlu;

"Sırf anlatılanlarla, söylemlerle bu kararı vermek Fenerbahçe'ye karşı UEFA'yı sorumlu tutacaktır. Öteden beri aynı şeyi söylüyorum Fenerbahçe CAS davasında haklıdır ve göreceksiniz bu davayı kazanacaktır. Bunun şike meselesiyle ilgisi yok. Altını çizerek söylüyorum cezai mesele ile ilgisi yok. UEFA ve TFF bu kararı alırken yanlış yapmıştır" şeklinde ifade kullanmıştı.

ETİK Kurulu'nun nihai olmayan kararlarının yanlış olduğunu belirten Av. Engin Tuzcuoğlu bu konuda ise şöyle konuşmuştu:

"Etik kurulunun elindeki sadece ceza yargısı delilleriyle yetinmesi çok yanlış. Bu rapor yanlış. Mutlaka TFF bu disiplin yargılamasını yaparken hakem gözlemci ve temsilci görüşlerini raporlarını dikkate almalı, yani saha meselesini ciddiye alması lazım. Bunu ben söylemiyorum bunu akli selim bir çok spor hukukçusu böyle söylüyor. Uluslar arası yargının içinde de bu var. Suçun nitelemesi ulusal federasyona bağlıdır der. Ulusal federasyonda bu suçu nitelerken de geçmiş kararları önüne alacak nasıl yapacağı hangi delilleri değerlendireceğini oraya bakıp dikkate alacak. Ceza yargılamasına bağlı kalırlarsa ciddi bir şekilde aldanırlar"

"BİR TAKIM YÜZÜNDEN TÜM ÜLKENİN SPORU CEZALANDIRILAMAZ"

"Herhangi bir federasyon bir takım hakkında bir karar verdiği zaman; milli takımlar da dahil, bütün ülke takımları uluslararası müsabakalardan yasaklanır" diye bir şey bulunmadığını da ifade eden Av. Tuzcuoğlu; "Şu ana kadar dünyanın herhangi bir ülkesinde bir örnek daha yoktur ki, bir ulusal federasyonun, -TFF yahut da herhangi bir federasyon; Hırvatistan federasyonu, Kamboçya federasyonu-, bir takım hakkında verdiği bir karar nedeniyle milli takımlar da dahil, bütün ülke takımları uluslararası müsabakalardan yasaklansın. Böyle bir şey yok. Örneği yok, böyle bir şey de zaten yapamaz" demişti.

Tahkim Kurulu Başkanı Tuzcuoğlu; yeni seçilecek TFF Yönetimi sonrasında kurulların değişmemesinin daha sağlıklı olacağını da şu sözlerle açıklamıştı: "Mehmet Ali Aydınlar bey istifa etti yönetim seçim kararı aldı. Belki tekrar devam eder bilemiyorum. Ama ne olursa olsun yeni federasyon gelecek. Bence kurulların değişmemesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum"

Tahkim Kurulu'nun Başkanı Tuzcuoğlu şike davası için ise kısaca şunları söylemişti:

"ceza yargılaması biraz hızlanırsa, sportif yargılamanın önünü açabilirse, sportif yargılamayı kolaylaştıracak. Herşey daha iyi olacak. Tutukluluk devam ettiği sürece kaos çözülmez. Delil karartacak bir durum da kalmamış, en son maç 22 Mayıs'ta oynanmış. Bu tutuklamalar ceza değil bir tedbir. Tahliye bekliyorum, tutuksuz yargılama olmalı diye düşünüyorum"