Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olmasının ardından, Kulüpler Birliği’nin başına kimin geçeceği merak konusu olmuştu. Şubat ayından bu yana başkanvekilliği görevini, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav yürütüyor. Kulüpler Birliği başkanlığı için adı en sın geçen isim ise Sadri Şener. Bordo-Mavililer’in başkanı, daha önce yaptığı açıklamada, “Trabzonspor’un başındayken böyle bir görevi yapamam. Çünkü bu rolü
üstlenirsem, kulübüm adına istediğim kadar rahat konuşamam” diyerek göreve sıcak bakmadığını dile getirmişti. Ancak başta Anadolu takımları olmak üzere, Sadri Şener’e bu konuda ciddi bir baskı yapıldığı öğrenildi. Özellikle Demirören’e muhalefet olan kulüplerin, Şener’i ikna etmek için çalışmalar yaptığı belirtildi. Yapılan bu baskılar ve yoğun istekler nedeniyle, Sadri Şener’in Kulüpler Birliği’nin başına geçme konusundaki olumsuz görüşünün yavaş yavaş değişmeye başladığı ve bu görevi kabul edebileceği kaydedildi.

Yönetimde Şener tedirginliği


Sadri Şener’in şike davası sürecinde yönetici arkadaşları tarafından yalnız bırakıldığını söylemesi, Bordo-Mavili yönetimde tedirginlik yarattı. Başkan’ın Nevzat Şakar ve Raif Akar dışındaki tüm yöneticileri açık bir şekilde eleştirmesi ve bir dahaki seçimlerde kendileriyle çalışmayacağını söylemesi, yönetimde moralleri bozdu. Yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında bazı yöneticilerin bu konuyla ilgili olarak Sadri Şener’den özür dileyebilecekleri öğrenildi.